Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Απλά μαθηματικά...

Ο κορονοϊός είναι πιο μεταδοτικός και πιο θανατηφόρος από την κοινή γρίπη. Ένα άτομο μπορεί εύκολα να τον μεταδώσει σε άλλους ανθρώπους χωρίς να το καταλαβαίνει και αυτοί οι άνθρωποι με τη σειρά τους θα το μεταδώσουν σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους, δημιουργώντας ένα τρομακτικό φαινόμενο χιονοστιβάδας.
Τα καλά νέα είναι...
πως, ενώ μπορείς εύκολα να μεταδώσεις τον ιό σε άλλους ανθρώπους, μπορείς και εξίσου εύκολα να αποφύγεις τη μετάδοσή του - αν είσαι πρόθυμος να μείνεις στο σπίτι φυσικά...

Ιδού η σχετική απεικόνιση: 

Το παραπάνω GIF παρουσιάζει πώς ένας άνθρωπος με κορονοϊό μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε ακόμη τρία άτομα (ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι τρεις είναι ο μέσος όρος μετάδοσης από άτομο σε άτομο) και με αυτό τον τρόπο μπορεί πολύ γρήγορα να προκαλέσει έναν εφιάλτη δημόσιας υγείας που θα πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Από την άλλη, το ίδιο GIF παρουσιάζει επίσης πώς ένα άτομο μπορεί να μετριάσει τη μετάδοση του ιού, μέσω της κοινωνικής αποστασιοποίησης...
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.