Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

«Κατέρρευσε» το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ...

Διαρκώς κατειλημμένη είναι η γραμμή του τετραψήφιου αριθμού του ΕΟΔΥ, 1135, η οποία σκοπό έχει την παροχή πληροφοριών στους πολίτες για τον κορονοϊό. Η...

«κατάρρευση» προκλήθηκε λόγω του υπέρογκου αριθμού κλήσεων σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό των τηλεφωνικών γραμμών που διαθέτει το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ. Ως εκ τούτου, πολίτες που θέλουν να αναφέρουν κάποιο πιθανό κρούσμα και να δεχτούν τις ανάλογες οδηγίες, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Όπως επισημαίνουν στο documentonews.gr πηγές του ΕΟΔΥ, οι τηλεφωνικές γραμμές του ΕΟΔΥ είναι 12 με 15, αριθμός που κρίνεται -από τις πηγές- επαρκής. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές συνιστούν στους πολίτες να καλούν μόνο για ζητήματα που αφορούν τον κορονοϊό και για κανέναν άλλον λόγο. Επίσης, προτείνουν στους πολίτες να καλούν εκτός από το 1135 και τον τηλεφωνικό αριθμό του κέντρου επιχειρήσεων, το οποίο είναι 210-5212054.

Χωρίς καμία διάθεση άσκησης κριτικής σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, το υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ οφείλουν να λάβουν άμεσα τις σχετικές αποφάσεις προκειμένου να αυξηθούν οι διαθέσιμες τηλεφωνικές γραμμές...

Πηγή: documentonews.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.