Και στην ούγια γράφει Ν.Δ...

0
Σε ζήτημα πολιτικής επιβίωσης δείχνει να έχει αναγάγει τη δημιουργία των νέων γιγαντιαίων δομών στα νησιά η κυβέρνηση της Ν.Δ. 

Η αποτυχία του αρχικού εκβιασμού που...

επιχειρήθηκε στις τοπικές κοινωνίες, με τη διακοπή των οργανωμένων αποστολών σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών της ηπειρωτικής χώρας καθώς και η αποτυχία της επιβολής κατασκευής των δομών αυτών με τη βία των ΜΑΤ, αντί να πτοήσει την κυβέρνηση και να αναθεωρήσει τα σχέδιά της, πείσμωσε τους αρχιτέκτονες αυτού του σχεδιασμού..

Ετσι, αντί να παραιτηθούν, έχουν επιστρατεύσει πλέον το γνώριμο στη Δεξιά παρακράτος, βυθίζοντας στο χάος και την ανομία τις νησιωτικές κοινωνίες κυρίως της Λέσβου αλλά και της Χίου, εκτινάσσοντας την άθλια πρακτική τους σε πρωτόγνωρα για την ελληνική πραγματικότητα επίπεδα.

Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερις ημέρες που η στοχευμένη βία εναντίον κάθε μορφής αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής πραγματικότητας των νησιών. Οργανωμένοι φασίστες, κάθε λογής ακροδεξιοί και λούμπεν στοιχεία με βαρύ ποινικό μητρώο χτυπούν μέλη ΜΚΟ, δημοσιογράφους μη αρεστούς, φωτορεπόρτερ ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης, σπάνε αυτοκίνητα, καίνε αποθήκες ρουχισμού, τρομοκρατούν και βάζουν σε κίνδυνο ανύποπτους πολίτες. Ολα αυτά κάτω από το αδιάφορο βλέμμα της αστυνομίας του κ. Χρυσοχοΐδη, του οποίου οι μεγαλοστομίες περί πάταξης της ανομίας, όπως φαίνεται, αφορούν μόνο τα... Εξάρχεια!

Χαρακτηριστικές για την κυβερνητική στάση απέναντι σε όλα τα παραπάνω γεγονότα ήταν οι απαντήσεις κορυφαίων στελεχών της στα πρωινά τηλεοπτικά πάνελ της Τρίτης όταν, με τον αχό των γεγονότων να μην έχει καταλαγιάσει ακόμη, υπουργοί όπως ο κ. Γεωργιάδης αλλά και ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου το μόνο που βρήκαν να απαντήσουν ήταν ότι «με όλα αυτά που συμβαίνουν στη Λέσβο οι νησιώτες θα καταλάβουν το συμφέρον τους και θα αποδεχθούν τις νέες δομές και τότε θα σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα»!

Θαρρείς δηλαδή και τα επεισόδια στη Λέσβο ή τις φωτιές στη Χίο και τη Σάμο τα προκάλεσαν πρόσφυγες και όχι όλος αυτός ο όχλος που τυγχάνει στο μεγαλύτερο μέρος του να είναι ψηφοφόροι της Ν.Δ.!

Θαρρείς και τον ξεκάθαρο εκβιασμό εις βάρος της Δυτικής Λέσβου και του δημάρχου της Ταξιάρχη Βέρρου με την ανήκουστη στα χρονικά διαίρεση του νησιού στα δύο, το κλείσιμο της Μόριας και όσα την ακολούθησαν δεν τον έκαναν ο νεοδημοκράτης δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, μαζί με τον επίσης βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υποστηριζόμενο από τον ίδιο, περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, αλλά κάποιος τρίτος, εχθρικός στην κυβέρνηση αρμόδιος.

Πόσο πιο καθαρή ομολογία, λοιπόν, ότι τα επεισόδια των οποίων έχουμε γίνει μάρτυρες και εντέχνως αποσιωπούνται από τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ έχουν στην ούγια υπογραφή. Και αυτή είναι της Νέας Δημοκρατίας,

Ας μου επιτραπεί και μια πρόβλεψη. Το επόμενο στάδιο τώρα και με την αποχώρηση πολλών μελών ΜΚΟ θα είναι η πλήρης εξαθλίωση των προσφυγικών πληθυσμών, σε σημείο που η εξέγερσή τους θα είναι μονόδρομος. Ομως τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για όλους. Οχι μόνο για τους νησιώτες...

Γιώργος Παγούδης
efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)