Η Τουρκία δείχνει στους πρόσφυγες τα περάσματα...

0
Κλιμακώνουν συνεχώς οι Τούρκοι την μαζική μεταφορά μεταναστών από Ανδριανούπολη, Κωνσταντινούπολη και τα παράλια προς τα...

ελληνικά σύνορα.

Δεν σταματούν οι αναφορές που φτάνουν στις ελληνικές Αρχές για οργανωμένη μεταφορά μεταναστών με λεωφορεία από την Τουρκία, ενώ υπάρχουν αναφορές ακόμα και για την απελευθέρωση παραβατικών αλλοδαπών.

Σύμφωνα με τις αρχές, μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί μετανάστες από την Ιντλίμπ και μάλιστα από τους έως τώρα συλληφθέντες από την ελληνική πλευρά, κανείς τους δεν είναι από την Συρία. Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι η Τουρκία παρέχει χάρτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς τους μετανάστες με τα σημεία των περασμάτων προς την ελληνική επικράτεια και εν συνεχεία προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στις Καστανιές και κατά μήκος της συνοριογραμμής του Έβρου έχουν ενισχυθεί με εκατοντάδες αστυνομικούς και από την Βόρεια Ελλάδα αλλά και από την Αθήνα με την αποστολή διμοιριών ΜΑΤ, όπως αντίστοιχα έχουν ενισχυθεί κατά πολύ και οι δυνάμεις του Στρατού, με τους οποίους μαζί προσπαθούν να αναχαιτίσουν τις συνεχείς και μαζικές απόπειρες εισόδου μεταναστών στην ελληνική επικράτεια.

Σε όσες περιπτώσεις προκαλούνται φθορές στους φράχτες, σπεύδουν δυνάμεις για την απώθηση των μεταναστών με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και όσοι καταφέρνουν να περάσουν συλλαμβάνονται. Συνολικά από χθες μέχρι τα ξημερώματα συνελήφθησαν 73 άτομα και την προηγούμενη ημέρα 66.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην άλλη πλευρά των Καστανιών και ευρύτερα της συνοριογραμμής, σήμερα έχουν συνωστιστεί έως 13.000 μετανάστες και οι εισροές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Πάνω από 9.900 αποτροπές έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις αρχές, ωστόσο έχουν υπάρξει σημεία όπου οι φράχτες είναι πιο χαμηλοί και δεκάδες μετανάστες έχουν καταφέρει να παραβιάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. Ως προς αυτό, ενδεικτικό είναι ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει εικόνα για αριθμό συλλήψεων.

Ενδεικτικό της κλιμάκωσης των πιέσεων του Τούρκων προς τα ελληνικά σύνορα είναι και η απότομη αύξηση των εισροών σήμερα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπου από το πρωί περισσότεροι από 500 μετανάστες έχουν εισέλθει με βάρκες στα ελληνικά νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα από το πρωί έχουν καταλήξει 7 βάρκες με πάνω 300 μετανάστες στη Λέσβο, 4 βάρκες στην Χίο με πάνω 125 άτομα και στην Σάμο 2 βάρκες με 75-80 άτομα.

Για να γίνει διακριτή η διαφορά με τα προηγούμενα δύο 24ωρα, συνολικά τις δύο προηγούμενες ημέρες είχαν εισέλθει 181 μετανάστες. Από αυτούς, προχθές οι 69 στην Λέσβο, 53 στην Σάμο και χθες, 27 στην Λέσβο και 32 στην Σάμο.

Επίσης ενδεικτική της βοήθειας που λαμβάνουν οι μετανάστες από τις τουρκικές Αρχές είναι ότι χθες κατά την διάρκεια απώθησης μεταναστών που είχαν ρίξει ένα κομμάτι του φράχτη οι ελληνικές δυνάμεις δέχτηκαν δακρυγόνα από την πλευρά της Τουρκίας από Τούρκους αστυνομικούς ή από μετανάστες που τους προμήθευσαν με αυτά.

Αντίστοιχα στα θαλάσσια σύνορα αποστέλλονται ενισχύσεις του Λιμενικού στα νησιά και επιχειρούν πλέον 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού κατά μήκος των θαλασσίων συνόρων, που αποτελούν και το πιο δύσκολο σημείο να ελεγχθεί πλήρως, ειδικά όταν πλησιάζει ο καιρός που οι καιρικές συνθήκες θα βελτιώνονται συνεχώς...

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)