Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

Ρωσικά ΜΜΕ παραπληροφορούν για να σπείρουν πανικό στη Δύση...

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναπτύξει μια «σημαντική εκστρατεία παραπληροφόρησης» εναντίον της Δύσης για να επιδεινώσουν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, να δημιουργήσουν πανικό και...

να σπείρουν τη δυσπιστία, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είδε το Ρόιτερ.

«Συνεχίζεται μια σημαντική εκστρατεία παραπληροφόρησης από ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και από φιλικά προς το Κρεμλίνο μέσα», αναφέρεται στο εσωτερικό αυτό έγγραφο, που φέρει ημερομηνία 16 Μαρτίου.

«Ο πρωταρχικός στόχος της παραπληροφόρησης εκ μέρους του Κρεμλίνου είναι να επιδεινωθεί η κρίση δημόσιας υγείας σε δυτικές χώρες ...στην ίδια γραμμή με την ευρύτερη στρατηγική του Κρεμλίνου για απόπειρα ανατροπής ευρωπαϊκών κοινωνιών», προστίθεται στο έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από τον κλάδο εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.