Μενεγάκειος επανάσταση...

Βγήκε σήμερα, καθαροΤρίτη, η Ελένη Μενεγάκη, η σύγχρονη Ωραία Ελένη των καναλιών, το Λενιώ της μέσης Ελληνίδας νοικοκυράς, το σύμβολο της μετά -μεταπολιτευτικής γενιάς, η...

μέγιστη παρουσιάστρια της μεσαίας τάξης (που μπορεί και αλλάζει κυβερνήσεις αλλά το Λενιώ δεν το αλλάζει ποτέ!), και έβγαλε θέμα για το ότι η Μέγκαν και ο Χάρι, τα βασιλόπουλα της Βέτας εκεί στην πρώην ευρωπαϊκή Αγγλία, δεν θα λέγονται πια βασιλόπουλα και πολύ στενοχώρησαν τη Βέτα και για όλα λέει φταίει η νύφη.

Και μέσα σ' αυτά τα παραμυθένια και πολύ καίρια σχόλια (ποιοι μετανάστες; ποιοι φασίστες; ποιος κορονοϊός; Σκέτη κορώνα θέλει το Λενιώ)... μέσα σ' όλα αυτά τα σχόλια λοιπόν, τι είπε λες; «Αφού έχουν λεφτά πολλά (σ.σ. οι Μέγκαν/Χαρι), ας κάνουν επανάσταση!».

Κάτσε να στο ξαναπώ: «Αφού έχουν πολλά λεφτά, ας κάνουν επανάσταση».

Ηθικόν δίδαγμα μετα-μεταπολιτευτικό, εν έτη 2020: Επανάσταση κάνουν όσοι έχουν πολλά λεφτά. Υπογραφή: Ελένη. Αντιρρήσεις; Ουδείς! (για τέτοια είμαστε τώρα;)

ΥΓ: Διόλου ελαφρά τη καρδία μην το παίρνεις. Αυτές οι «διδαχές» μένουν. Όχι του δασκάλου στο σχολειό μήτε του καθηγητού στο πανεπιστήμιο. Και όποιος νομίζει το αντίθετο, πλανάται πλάνην απλανή. Τα «δυστυχώς» ή «ευτυχώς» ωχριούν μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα...

Νόρα Ράλλη
efsyn.gr