Ο Τραμπ προσπαθεί να εξαγοράσει την πατέντα του εμβολίου για τον κορονοϊό...

0
Σε μία ανήκουστη κίνηση πολιτικού αμοραλισμού φαίνεται πως προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, τη στιγμή που όλος ο πλανήτης βιώνει πρωτοφανείς καταστάσεις.

Η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag αποκαλύπτει...

, σήμερα, την προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα για ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού που φέρεται να αναπτύσσει η εταιρεία CureVac με έδρα την Γερμανία.


Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προσφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε Γερμανούς επιστήμονες που εργάζονται πάνω στο συγκεκριμένο έργο με στόχο να εξασφαλίσει την πατέντα.


Το ρεπορτάζ φιλοξενεί και πηγές της γερμανικής κυβέρνησης που επιβεβαιώνουν ότι ο Τραμπ κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει ένα εμβόλιο για τις ΗΠΑ «και μόνο για τις ΗΠΑ».

Παράλληλα, το Βερολίνο φέρεται να προσφέρει επίσης οικονομικά κίνητρα ώστε η εταιρεία να παραμείνει στη χώρα.

«Η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ για να αναπτυχθούν εμβόλια και θεραπείες ενάντια στον κορονοϊό που έχει εξαπλωθεί στη Γερμανία και την Ευρώπη» δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας, ο οποίος έκανε λόγο για έντονες συζητήσεις με την εταιρεία CureVac.

Η εταιρεία, πάντως, που έχει τη βάση της στο Τούμπικεν αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Την Παρασκευή ο ιδρυτής της και επικεφαλής της παραγωγής Φλόριαν βον ντερ Μούλμπε δήλωσε στο Reuters ότι έχει ξεκινήσει η έρευνα πάνω σε διάφορες εκδοχές εμβολίων, ενώ οι δύο πιο πολλά υποσχόμενες θα τεθούν σε κλινικές δοκιμές άμεσα.
Η εταιρεία εκτίμησε ότι θα μπορέσει να έχει το εμβόλιο σε πειραματικό στάδιο τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και στη συνέχεια να πάρει έγκριση για να το δοκιμάσει σε ανθρώπους.

Στις 2 Μαρτίου ο CEO της εταιρείας, Ντάνιελ Μενιτσέλα, έδωσε το «παρών» σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για να συζητήσει την ανάπτυξη του εμβολίου με τον Ντόναλντ Τραμπ και μέλη της ομάδας που αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)