Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

Στο όνομα του κορονοϊού το υπουργείο του Άδωνη...

Nέα δέσμη μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας επιδιώκοντας να περιορίσει την διασπορά του κορονοϊού και αυτά αφορούν μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων όπως...
υπεραγορές τροφίμων, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, επιχειρήσεις παρασκευής προχείρου γεύματος - μαζικής εστίασης με take away-delivery, υπαίθριες-λαϊκές αγορές κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι και η νέα προσέγγιση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων όπου προίσταται ο Αδ. Γεωργιάδης, για ζητήματα δημοσίων συμβάσεων.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του υπουργού Υγείας, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας, μπορούν, κατά παρέκκλιση των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, να διενεργούνται διαδικασίες προμηθειών με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης του ν. 4412/2016 (Α' 147), από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με:

α) Την υποστήριξη σε υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα, έκτακτο προσωπικό και υπηρεσίες υποστήριξης του τηλεφωνικού κέντρου της γραμμής 1520 (Γραμμή Καταναλωτή),

β) την υποστήριξη σε υλικοτεχνική υποδομή και αναλώσιμα των κλιμακίων των υπηρεσιών με αρμοδιότητες ελέγχου που υπάγονται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Βέβαια αυτή η "παρέκκλιση" εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους όσον αφορά το ποιοι και με ποια κριτήρια θα κερδίσουν σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει. Ημέτεροι επιχειρηματίες; 


Το απίστευτο κόλπο του Άδωνη με τη γραμμή καταγγελιών για αισχροκέρδεια 1520

Πρέπει να το παραδεχτούμε! Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι κάτι περισσότερο από τον τύπο που αγαπήσαμε στα περιφερειακά κανάλια, όταν διαφήμιζε τα βιβλία για την Αρχαία Ελλάδα και τα νανο-γιλέκα. Είναι ο πανέξυπνος υπουργός που έχει ανάγκη η κάθε κυβέρνηση. 

Είναι ο πανέξυπνος υπουργός που έχει ανάγκη η κάθε κυβέρνηση. Ο άνθρωπος με το εμπορικό μυαλό που σκέφτεται το πώς θα φέρει χρήματα στη χώρα, ως Υπουργός Ανάπτυξης. Μην κοιτάτε που τους πρώτους 8 μήνες αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες, οι μπουλντόζες δεν μπήκαν στο Ελληνικό, οι επενδυτές δεν έκαναν ουρά για να έρθουν στην Ελλάδα και μερικά άλλα ασήμαντα μικροπροβλήματα που αξιοποίησαν οι εχθροί του για να τον πλήξουν.

Εραστής του δόγματος «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» αποφάσισε τώρα, εν μέσω κρίσης λόγω κορονοϊού να συνεισφέρει στα οικονομικά του κράτους και προσφέρει τη μέγιστη υπηρεσία ως αντιπρόεδρος του κόμματος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σκέφτηκε: «Την αισχροκέρδεια δεν μπορώ να την αντιμετωπίσω. Τι να κάνω; Να πιάνω τους δικούς μας βιομηχάνους που ανεβάζουν τις τιμές στα αντισηπτικά και δεν ρίχνουν τη τιμή της βενζίνης που έχει πέσει 30% σε όλο τον κόσμο; Δεν γίνεται. Δεν το θέλει ούτε ο Θεός, ούτε ο Διάβολος και κυρίως ούτε ο βιομήχανος.»

Κι εκεί επάνω στο συλλογισμό του ήρθε η ιδέα. Υπάρχει εδώ και χρόνια μια «νεκρή γραμμή», το 1520 που αφορά τις καταγγελίες για αισχροκέρδεια. Αυτή αποφάσισε να ενεργοποιήσει. Σωστό; Περίπου. Γιατί αυτή η γραμμή έχει χρέωση η οποία μάλιστα διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία.

Ρίξτε μια ματιά. Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει αρκεί να έχει διάθεση να πληρώσει για το κάθε ευρώ από 0,1167 (Cosmote) έως 0,3465 (Vodafon). Η πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία ή δεν πιστεύουμε.


Η χρέωση της Cosmote


H χρέωση της ForthnetH χρέωση της Vodafone

Με δεδομένο ότι στην αγορά γίνεται πανικός, σε ορισμένα είδη δεν υπάρχουν «καπέλα», αλλά «σομπρέρο», ο κύριος υπουργός περιμένει «βροχή» τηλεφωνημάτων, άρα και ευρώπουλων στα ταμεία των εταιρειών, πρωτίστως, αλλά και του υπουργείου.

Φυσικά άμα πέσει πολύ δουλειά, άμα πέσουν οι γραμμές όπως έγινε με το 1135 του ΕΟΔΥ,κάνουμε και μερικές προσλήψεις από το παράθυρο για «λόγους ανωτέρας βίας». Κάπως έτσι θα πάει το πράγμα. Και τους δικούς μας θα βολέψουμε και τις καταγγελίες θα παίρνουμε. Τι θα γίνεται; Θα πληρώνουν για να καταγγείλουν και στο τέλος θα βαρεθούν.

Τι θα μείνει απ’ όλα αυτά; Οι προσλήψεις από το παράθυρο. Άλλωστε τόχε πει κι ο ΒορίδηςΠηγες documentonews.gr, mysporos.wordpress.com/
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.