Αποδοκιμασίες εναντίον Μητσοτάκη και Γεωργιάδη στο Βερολίνο...

0
Aντιμέτωποι με τις αποδοκιμασίες εκ μέρους εκατοντάδων Ελλήνων και Γερμανών διαδηλωτών βρέθηκαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο...

υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή τους στο Βερολίνο.

Οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για την αντιπροσφυγική και αντιμεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας, είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από το κτίριο όπου πραγματοποιείται το Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ «Vision and Investment Opportunities» και στο οποίο θα μιλούσαν η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Ελληνας πρωθυπουργός, λίγο πριν από τη συνάντησή τους.

Οταν ο Κ. Μητσοτάκης κατέβηκε από τη λιμουζίνα και αντιλήφθηκε τις έντονες διαμαρτυρίες, κατευθύνθηκε με εμφανή αμηχανία προς την είσοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έξοδο απέφυγε να περάσει μπροστά από τη συγκέντρωση και έφυγε με αυτοκίνητο κατευθείαν μέσα από το κτίριο

Στο κάλεσμα οι διοργανωτές της διαδήλωσης ανέφεραν:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο εναντίον άοπλων ανθρώπων. Ο Μητσοτάκης γιόρτασε την εκλογική του νίκη πριν λίγους μήνες ανακοινώνοντας ως ένα από τα πρώτα του μέτρα την κατάργηση του ΑΜΚΑ για μη Έλληνες.

Ο Μητσοτάκης εφαρμόζει εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια απάνθρωπη πολιτική στα ελληνικά σύνορα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ηγείται μιας ξενοφοβικής και ρατσιστικής εκστρατείας ενάντιον των προσφύγων, παρουσιάζοντάς τους ως εχθρικό στράτευμα.

Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του χρησιμοποιούν πραγματικά όπλα, στρατό, ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, παράνομες επαναπροωθήσεις και πολίτες με όπλα εναντίον των προσφύγων. Ήδη αυτές τις μέρες έχουν δολοφονηθει άνθρωποι στα σύνορα του Έβρου και στο Αιγαίο. Πρόκειται για ντροπή για το ανθρώπινο είδος και δεν μπορούμε να το δεχτούμε.

Ο Μητσοτάκης επιτρέπει σε κάθε είδους φασιστικές και ρατσιστικές ομάδες να διαμορφώσουν ελεύθερα παραστρατιωτικές ομάδες που επιτίθενται σε πρόσφυγες, αλληλέγγυους και αλληλέγγυες και οποιονδήποτε είναι διαφορετικός, οποιαδήποτε που δεν είναι με το μέρος του.

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει τώρα να δημιουργήσει κλειστά κέντρα κράτησης, εννοώντας φυλακές, για τους πρόσφυγες, χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ. Συζητάνε ακόμα και τη δημιουργία φυλακών για πρόσφυγες σε βραχώδη, απομονωμένα νησιά.
Η παρέα του Μητσοτάκη σήμερα στο Βερολίνο, ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, που έχει μακρά ιστορία στην εθνικιστική και ακροδεξιά σκηνή της Ελλάδας, απαθανατίστηκε σε βίντεο όπου φώναζε «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη». χαρακτηριστικός ναζιστικός χαιρετισμός εμπνευσμένος από τα λόγια του Γιόσεφ Γκαίμπελς).

Διαφήμιζε αντισημιτικά βιβλία γραμμένα από τον ανοιχτά ναζί συγγραφέα Κωνσταντίνο Πλεύρη. Στις ομιλίες του, αναφέρεται στους πρόσφυγες με τον πιο ρατσιστικό και ξενοφοβικό τρόπο. Ο Γεωργιάδης δεν ντράπηκε να πει ότι οι άνθρωποι που αντιστέκονται στην Ελλάδα θα έπρεπε να χτυπιούνται από την αστυνομία με πλαστικές σφαίρες, σαν αυτές που κατέστησαν ημίτυφλους πάνω από είκοσι διαδηλωτές και διαδηλώτριες πέρσι στη Γαλλία.

Ο Μητσοτάκης συναντά σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου, την καγκελάριο Μέρκελ, κι αυτό δεν είναι σύμπτωση: διότι η Ελλάδα δρα εκ μέρους της ΕΕ.

Ο Μητσοτάκης μπορεί να έχει στα χέρια του το αίμα αθώων προσφύγων, όμως η καγεκλάριος Μέρκελ βάζει την υπογραφή της στη θανατική τους ποινή.

Λένε ότι ο Ερντογάν εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες.

Εμείς λέμε ότι η ΕΕ, η Ελλάδα και η Τουρκία εργαλειοποιούν τον ρατσιμό και την ξενοφοβία παρουσιάζοντας τους πρόσφυγες ως απειλή, ως εισβολείς, ακόμα κι ως ασύμμετρη απειλή.

Η πορεία της αξιοπρέπειας των προσφύγων κατά μήκους της βαλκανικής οδού το 2015 και το θερμό τους καλωσόρισμα από την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κοινωνιών αποτέλεσαν μία από τις πιο φωτεινές στιγμές της πρόσφατης ιστορίας, παραήταν όμως φωτεινές ώστε να τις διαχειριστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Και η απάντησή τους ήταν το ντροπιαστικό, τοξικό σύμφωνο Ελλάδας-Τουρκίας, που έδωσε δύναμη και χρήμα στην Τουρκία για να εμποδίσει τη συνέχεια του ταξιδιού των προσφύγων. Η ντροπιαστική συμφωνία που κατέστησε τα νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα κόλαση επί γης για τους πρόσφυγες ως πολιτική αποτροπής. Ο Ερντογάν, που με τον πόλεμό του στη Συρία, οδηγεί ανθρώπους στην εγκατάλειψη της χώρας τους, και όπου χρησιμοποιεί όπλα τα οποία η Γερμανία εξάγει ευθαρσώς στον πρώτο της πελάτη, την Τουρκία.

Ο Μητσοτάκης και οι πολιτικές του δεν είναι αποδεκτές ούτε εδώ ούτε οπουδήποτε αλλού. Ντροπιάζουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και ατιμάζουν μια υποτιθέμενα δημοκρατική κυβέρνηση.

Όχι στο όνομά μας!

Ανοίξτε τα σύνορα από τον Έβρο μέχρι την τελευταία γωνιά της Ευρώπης. Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι! Μπορούμε να ζήσουμε μαζί με ειρήνη αντί με μίσος! Απαιτούμε ασφαλή περάσματα για τους πρόσφυγες! Στεκόμαστε μαζί ενάντια στον φασισμό!»...

tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)