Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Άδεια αεροπλάνα καίνε καύσιμα πάνω από την Ευρώπη...

Χιλιάδες τόνους καυσίμων σπαταλούν οι αεροπορικές εταιρείες, πετώντας άδεια αεροπλάνα από και προς την Ευρώπη, για να μη χάσουν τις «θέσεις» τους στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Παρά την...

κατάρρευση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων λόγω των φόβων για τον κορονοϊό, πολλές αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν κανονικά τις πτήσεις τους, ακόμη και με εντελώς άδεια αεροσκάφη, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου.

Αυτό συμβαίνει διότι οι Ευρωπαϊκοί κανόνες ορίζουν πως μια αεροπορική εταιρεία που λειτουργεί σε ευρωπαϊκό έδαφος θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί τουλάχιστον το 80% των πτήσεών της, αλλιώς κινδυνεύει να χάσει τις «θέσεις» για τις πτήσεις αυτές σε κάποιον ανταγωνιστή.

Σε ένα ακόμη παράδοξο του καπιταλισμού και της υποτιθέμενα αυτορρυθμιζόμενης αγοράς, συμφέρει περισσότερο στις εταιρείες να πετούν αεροσκάφη χωρίς ούτε έναν επιβάτη, παραβλέποντας όχι μόνο το παράλογο μιας τέτοιας κίνησης, αλλά και την επιπλέον ζημιά στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ανανέωσε πρόσφατα την εκτίμηση για τις απώλειες των αεροπορικών εταιρειών λόγω του κορονοϊού. Πριν δύο εβδομάδες η εκτίμησή της ήταν για απώλειες περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πλέον μιλά για ζημιές που μπορεί να φτάσουν το 19% του τζίρου, ήτοι περίπου 113 δισ. δολάρια.


/info-war.gr/
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.