Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020

Δεν το πήραμε είδηση εν μέσω “πολέμου”, αλλά το όριο συνταξιοδότησης ανέβηκε στα 72 χρόνια

Στα 72 χρόνια θα «σκαρφαλώσει» το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα με την νομοθετική επέλαση της κυβέρνησης της ΝΔ στο Ασφαλιστικό. Δεν το πήραμε προφανώς είδηση, μέσα στον γενικό χαμό για τον κορονοϊο και τον “πόλεμο” με τους μετανάστες…

Όπως προκύπτει από την αναλογιστική μελέτη που συνοδεύει το νόμο Βρούτση, η έναρξη αυτού του εφιαλτικού σεναρίου θα γίνει μέσα στην επόμενη πενταετία, με το όριο να αυξάνεται στα 68 χρόνια, το 2024.

Μετά τα 68 χρόνια το 2024, το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα ανεβεί κι άλλο, στα 69 χρόνια το 2036, και θα αυξάνεται κατά ένα ακέραιο έτος, το 2045, φθάνοντας τα 70, το 2057 (στα 71) και το 2066 που θα φθάσει τελικά το 72ο έτος ηλικίας των ασφαλισμένων.

Ως είθισται σε κάθε επίθεση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ως πρόσχημα χρησιμοποιείται η αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων ατόμων στο σύνολο του πληθυσμού, ως αποτέλεσμα της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και μείωσης των γεννήσεων.

Έτσι, στην αναλογιστική μελέτη, αναφέρεται ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας από 10,729 εκατομμύρια το 2018 μειώνεται σε 8,453 εκατομμύρια το 2070.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.