Ο κοροναϊός χτυπά την ΕΡΤ3; «Κόπηκε» εκπομπή που «στρίμωξε» τον Αυγενάκη!

0
Προβληματισμός επικρατεί στο δημοσιογραφικό κόσμο για το «κόψιμο» ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ3 μετά από τις «δύσκολες ερωτήσεις» που φέρεται να υποβλήθηκαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, από την παρουσιάστρια της εκπομπής...


Σύνθια Σάπικα.

Όλα ξεκίνησαν στην ενημερωτική εκπομπή ΣΥΝ+ την περασμένη εβδομάδα όταν η δημοσιογράφος υπέβαλε αρκετές ερωτήσεις στον Υφυπουργό Αθλητισμού για την περιβόητη υπόθεση «πολυιδιοκτησίας» ΠΑΟΚ και Ξάνθης ενώ η απάντηση εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση. Λίγες μέρες μετά, η παρουσιάστρια ενημερώθηκε ότι η εκπομπή διακόπτεται και τη θέση της παίρνει ο «Πράσινος οδηγός για ταξιδιώτες» σε επανάληψη... Η ίδια η δημοσιογράφος ανακοίνωσε την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ και ευχαρίστησε τους συνεργάτες και τους τηλεθεατές, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

Γενικευμένη υποβάθμιση της ΕΡΤ3;

Επισήμως, η εκπομπή κόπηκε εξαιτίας τροποποίησης του προγράμματος λόγω κοροναϊού, εκδοχή που αμφισβητείται εφόσον σταματά μια ζωντανή ενημερωτική εκπομπή και τη θέση της παίρνει μια ταξιδιωτική σε επανάληψη. Εκτιμάται ότι ακόμη και αν υπήρχε σκέψη για αναδιάρθρωση του προγράμματος, η συνέντευξη Αυγενάκη επιτάχυνε ραγδαία τις εξελίξεις και έστειλε και ένα σαφές μήνυμα.

Αρκετοί είναι αυτοί, από όλους τους πολιτικούς χώρους, που εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η διοίκηση της ΕΡΤ έχει αποφασίσει να υπονομεύσει όλο τον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ3, που διατηρεί ένα παραδοσιακό και σταθερό κοινό σε καθιερωμένες και ανταγωνιστικές ενημερωτικές ζώνες, μεταφέροντας το τηλε-μερίδιο στην ΕΡΤ1. Με τον τρόπο αυτό η ΕΡΤ3 θα χάσει την αμεσότητα της, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, και θα μετατραπεί σε «νεκροταφείο» δημοσιογράφων, επιστρέφοντας στο ρόλο του «παραρτήματος».

Άλλωστε, το περιστατικό με το Λ. Αυγενάκη όπως και άλλα που είχαν καταγραφεί στη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης, μαρτυρούν ότι διαχρονικά η ΕΡΤ3 διατηρεί, ως κουλτούρα, μια δημοσιογραφική αυτοτέλεια σε σχέση με τις κατά καιρούς κυβερνητικές παρεμβάσεις. Αυτός φαίνεται να είναι ένας σοβαρός λόγος για την κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να την υποβαθμίσει...

Πηγή: tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)