Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Αλλο ένα «δώρο» 21 εκ. ευρώ από την κυβέρνηση στους καναλάρχες-Τους χαρίζει τη δόση του 2020!

Ενα ακόμη μεγάλο δώρο στους ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών της χώρας, έκανε με γενναιοδωρία, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση. Σύμφωνα με νέα ρύθμιση, τα κανάλια απαλλάσσονται από την υποχρέωση να καταβάλλουν την ετήσια δόση του 2020 για την άδεια που έλαβαν από το ΕΣΡ το 2018. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη..
, που ακόμη σκέπτεται αν θα παρατείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας, χαρίζει απλόχερα 21 εκ. ευρώ στους καναλάρχες!

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, κάθε αδειοδοτημένο κανάλι από τα 6 που έχουν αδειοδοτηθεί συνολικά (ANT-1, ALPHA, STAR, OPEN, ΣΚΑΪ και MEGA) γλιτώνει τη δόση του 2020 που κανονικά θα έπρεπε να καταβληθεί ως τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Με τον τρόπο αυτό, το κάθε κανάλι γλιτώνει την καταβολή 3,5 εκατ. ευρώ δόση, ενώ συγχρόνως τα δημόσια ταμεία είναι μείον 21 εκατ. ευρώ για το έτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 5 αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταβάλλει ως τώρα 2 δόσεις των 3,5 εκατ. ευρώ, η τελευταία τον Μάϊο 2019, όλες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Έκτοτε, κανένα κανάλι δεν έχει καταβάλλει καμία δόση για την άδεια που έλαβε. Το MEGA που αδειοδοτήθηκε αργότερα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει καταβάλλει μόνο την αρχική, μία δόση.

Το αντίτιμο της κάθε άδειας είναι 35 εκατ. ευρώ, πληρωτέα σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.