«Δεν μας πίεσε κανένας»...

Στην πλήρη αποδόμηση του «γαλάζιου» αφηγήματος περί σκευωρίας με στημένους προστατευόμενους μάρτυρες που στόχο είχαν να σπιλώσουν πολιτικούς αντιπάλους, προχώρησαν μέσω των νέων καταθέσεών τους και μάλιστα στον Άρειο Πάγο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες του...

σκανδάλου Novartis.

Αυτή τη φορά, οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν εξετάστηκαν ενώπιον της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της, ώστε κάποιοι να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία τους, αλλά ενώπιον του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος διερευνά τις καταγγελίες για δήθεν δικονομικές παρατυπίες στη διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν δίχως να φαίνονται τα πρόσωπά τους προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

Παρά το «bullying» που έχουν υποστεί δημοσίως από κυβερνητικά ΜΜΕ αλλά και εμπλεκόμενα στην υπόθεση πολιτικά πρόσωπα, οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες εξεταζόμενοι από τον κ. Σοφουλάκη δεν πήραν ούτε γραμμή πίσω από όσα «αυτοβούλως» όπως τόνισαν και οι δύο και με μόνο γνώμονα την αλήθεια είχαν υποστηρίξει σε επανειλημμένες καταθέσεις τους και ενώπιον της Ελένης Τουλουπάκη. Και οι δύο ξεκαθαρίζουν ότι είναι μάρτυρες μόνο στην Ελλάδα, ότι εκ της συνεργασίας τους με τη Novartis γνώριζαν πολλά ακόμη και σε βάρος πολιτικών προσώπων ότι εισέφεραν στην έρευνα αποδεικτικά στοιχεία και ότι δεν παροτρύνθηκαν ποτέ ή επηρεάστηκαν από κάποιον ώστε να αποκαλύψουν όσα έχουν αποκαλύψει μέχρι στιγμής.

«Καταθέσαμε αυτοβούλως την πλήρη αλήθεια»
Αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεση του ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση γυρίζοντας έτσι μπούμερανγκ στους πραγματικούς σκευωρούς τα ψεύδη και τα μυθεύματα στον ανελέητο αγώνα τους για να κουκουλωθούν ευθύνες πραγματικών υπευθύνων στο μεγαλύτερο οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης:

«Όλα όσα έχω καταθέσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς το κατέθεσα αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια των γεγονότων και μόνο και τα οποία θέλω να επιβεβαιώσω». Την ίδια ακριβώς στάση επέδειξε και ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία Μάξιμος Σαράφης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Documento ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ενώπιον του Σοφουλάκη με τη φράση:

«Είμαι υπέρ της Δικαιοσύνης και της αλήθειας και ότι έπραξα το έπραξα έχοντας χρέος ως έλληνας πολίτης απέναντι στην κοινωνία, στον αγώνα υπέρ της Διαφάνειας και κατά της διαφθοράς».

Και οι δύο μάρτυρες φέρονται να έχουν βεβαιώσει ότι δεν είναι προστατευόμενοι μάρτυρες στις ΗΠΑ στην υπόθεση και δεν έχουν εμφανιστείτε άλλη αλλοδαπή αρχή. Στην ερώτηση μάλιστα του εισαγγελέα Σοφουλάκη αν είχαν καθ οιονδήποτε τρόπο παροτρυνθεί, επηρεαστεί ή πιεστεί από κάποιον ή κάποιους ώστε να καταθέσουν αυτά που κατέθεσαν και δη εις βάρος πολιτικών προσώπων οι μάρτυρες απάντησαν και οι δύο κατηγορηματικά:

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ: Όχι δεν είμαι άνθρωπος που πιέζεται ούτε εκβιάζεται και δεν είναι στο ήθος μου να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συμμορία ή σκευωρία. Εμμένω στις καταθέσεις μου τις οποίες έδωσα στους εισαγγελείς Διαφθοράς και χωρίς καμία παρότρυνση ή πίεση με γνώμονα την αλήθεια.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ: Απαντώ κατηγορηματικά όχι. Όλα όσα κατέθεσα τα κατέθεσα αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια.

Ακόμη οι μάρτυρες εξηγούν γιατί έδωσαν πολλές καταθέσεις και κατά διαστήματα τονίζοντας ότι ο όγκος των στοιχείων που είχαν να εισφέρουν ήταν πολύ μεγάλος και δεν μπορούσαν να κατατεθούν σε μία, δύο ή τρεις καταθέσεις αλλά σε περισσότερες, καθώς πέραν της ιδίας αντίληψης των γεγονότων που είχαν υπήρξαν πολλά υποστηρικτικά έγγραφα που επαλήθευαν τις καταθέσεις τους αλλά και κατασχέσεις στοιχείων υπολογιστών κτλ...

documentonews.gr