Ένα υπουργείο που κανένας υπουργός δεν θέλει το γραφείο του...

Στα παλαιά τους γραφεία, πριν την ανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, παραμένουν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Στο παλαιό κτίριο του Κεράνη, μεγάλο και ευρύχωρο, πλην όμως …

αχανές, στεγάζεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που επανασυστάθηκε πρόσφατα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τη στιγμή, όμως, που γραφόταν αυτό το ρεπορτάζ, οι επικεφαλής των υπουργείων παρέμεναν και στεγαζόταν στα παλαιά τους γραφεία.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης στο υπουργείο Εργασίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης στο κτίριο που στεγάζεται η Γραμματεία, στο κέντρο της Αθήνας, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για μετακόμισή της στο κτίριο του Κεράνη.

Δεν είναι γνωστό γιατί δεν έχουν μεταφερθεί οι υπουργοί στο κτίριο, τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ, αν δηλαδή δεν είναι έτοιμα τα γραφεία τους (θυμίζουμε πως πρόσφατα στην Κίνα χτίστηκε σε δέκα ημέρες ένα ολόκληρο νοσοκομείο) ή εάν υπάρχει διαφορετικός σχεδιασμός.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως με την τελευταία τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση μειώνονται η αρμοδιότητες του εθνικού συντονιστή για το μεταναστευτικό, προκειμένου να μην μπλέκει με τις αρμοδιότητες του επανασυσταθέντος υπουργείου. Η βασική αρμοδιότητα του υπερδραστήριο Αλκιβιάδη Στεφανή είναι πλέον η οργάνωση και ο συντονισμός του υπό σύσταση Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων...

Βασίλης Σκουρής
news247.gr