«Ναρκοπέδιο» για τον Μητσοτάκη η Βόρεια Ελλάδα και απαγορευμένη ζώνη τα νησιά για τη ΝΔ

Η επικοινωνία δεν αρκεί ώστε να καταφέρει μία κυβέρνηση να υποστηρίξει το όποιο έργο της, αλλά και να κερδίσει την υποστήριξη της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποίησε την πρωτοφανή στα χρονικά υπεροπλία στα ΜΜΕ για να προκαλέσει, ως αξιωματική αντιπολίτευση....
, φθορά στην προηγούμενη κυβέρνηση και χρησιμοποιεί σήμερα τον επικοινωνιακό μηχανισμό που διαθέτει για να στηρίξει την πολιτική της, αλλά και για να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Ωστόσο, στον ελάχιστο χρόνο των επτά μηνών, τα μέτωπα της κυβερνητικής φθοράς είναι ήδη πολλά και έχουν ανοίξει σαν βεντάλια σε όλη την επικράτεια.

Στην παρούσα συγκυρία, δύο περιφέρειες της χώρας έχουν εξελιχθεί κυριολεκτικά σε «απαγορευμένες ζώνες» για τους υπουργούς της κυβέρνησης και για τα στελέχη της ΝΔ.

Στην Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πληρώνει» ήδη τα αποτελέσματα του προεκλογικού λαϊκισμού, έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία σήμερα υιοθετεί και στηρίζει. Είναι φυσικό οι λεγόμενοι «Μακεδονομάχοι» να αισθάνονται εξαπατημένοι.

Κυρίως όμως, η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την μεγαλύτερη και ισχυρότερη κοινωνική ομάδα της Βόρειας Ελλάδας, τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ήδη σε όλη τη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις, ακυρώνονται η μία μετά την άλλη οι συγκεντρώσεις, οι κομματικές διαδικασίες, ακόμη και συσκέψεις και εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη, υπό τον φόβο των αντιδράσεων.

Η πρωτοφανής ταύτιση της σημερινής κυβέρνησης με τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουν κάνει τη Βόρεια Ελλάδα καζάνι που βράζει. Οι δε σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις του υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, και το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον έχει θέσει ακόμη εκτός κυβέρνησης, συνιστούν πρόκληση που οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος για τη σημερινή κυβέρνηση. Ήδη πάντως πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι κάνουν λόγο για ραγδαία φθορά των ποσοστών του κυβερνόντος κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα που δεν θα αργήσει να αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις.

Στο κυριότερο μέτωπο, στο πρόβλημα του προσφυγικού, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για την κυβέρνηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της αδυναμίας να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Ας μην ξεχνά κανείς ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η Μόρια είχε φτάσει τις 5000 κόσμο, ενώ μόλις σε επτά μήνες διακυβέρνησης Μητσοτάκη ο αριθμός έχει εκτοξευθεί στις 25.000. Και να φανταστεί κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία ισχυριζόταν ότι θα έλυνε το πρόβλημα με κάποιο μαγικό ραβδί. Αντί, όμως, για το μαγικό ραβδί εμφάνισε ένα πλωτό φράγμα μήκους 2,7 χλμα για να προστατεύσει μία ακτογραμμή 15.000 χλμ! Δικαίως οι κυβερνητικοί χειρισμοί έγιναν αντικείμενο χλεύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ δημιουργήθηκαν σκιές ακι ερωτηματικά καθώς τα χρήματα είναι πολλά και θα επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους.

Τώρα η κυβέρνηση προχωρά σε επιτάξεις εκτάσεων, επιτάξεις τις οποίες ξόρκιζε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Το αποτέλεσμα; Οι τοπικές κοινωνίες βράζουν από οργή για τον εμπαιγμό, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση στο Βόρειο Αιγαίο διακόπτει κάθε συνεργασία με μία κυβέρνηση η οποία δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο που της ανατέθηκε από το εκλογικό σώμα.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι πρόσφατα ο Νότης Μηταράκης μόλις που γλίτωσε το λιντσάρισμα από τους οργισμένους κατοίκους. Ας μην ξεχνά κανείς επίσης, ότι η κυβέρνηση κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο στη συνέχεια ίδρυσε ξανά, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν εγκληματικά απροετοίμαστη να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα.

Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι αυτή τη στιγμή τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι απαγορευμένη ζώνη για κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη της ΝΔ.

Και να φανταστεί κανείς ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της κυβερνητικής θητείας.