Εμβάσματα της Νοvartis σε κοινό λογαριασμό...

Με καθυστέρηση ξεκίνησε την κατάθεσή της η Ελένη Ράικου μετά από αναταραχή που δημιουργήθηκε με καταγγελίες της Ν.Δ. - ΚΙΝΑΛ για έγγραφα που απέστειλε η κ. Τουλουπάκη μετά από...

αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα έγγραφα αφορούν εμβάσματα της Novartis σε κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος από την πλευρά του έχει διαμηνύσει μέσω της ΕΡΤ ότι θα περιμένει την κατάθεσή της και θα πράξει αναλόγως.

Διαμαρτυρία Ν.Δ. δια του Θ. Πλεύρη γιατί η Τουλουπάκη δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα αποστολής εγγράφων της πλειοψηφίας και απέστειλε μονάχα έγγραφα που ζήτησε ο κ. Λάππας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Την «επιλεκτική αποστολή στοιχείων» από την κ. Τουλουπάκη κατήγγειλε και ο Β. Κεγκέρογλου. Κατατέθηκε πρόταση από τον Ι. Μπούγα να σταλεί διαμαρτυρία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την προϊσταμένη της.

Η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος κατάθεσης εγγράφων του κ. Λάππα από την κ.Τουλουπάκη προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια σε μέλη της Επιτροπής δεδομένου ότι εκκρεμούν πολλά άλλα αιτήματα.

Θ.Πλευρης: Η κα Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ. Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας στην Επιτροπή

Β.Κεγκερογλου: Νομίζω οτι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Ι.Μπούγας: Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς...

Η ΑΥΓΗ