Βίντεο-Ντοκουμέντο: H στιγμή που ο πύραυλος ανατινάζει το αυτοκίνητο του Σουλεϊμανί

Bίντεο ντοκουμέντο που φέρεται να καταγράφει την αεροπορική επιδρομή στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλειμανί, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρω του διαδικτύου.

Τα πλάνα που φαίνεται να έχουν προέλθει από κάμερα κλειστού κυκλώματος στο αεροδρόμιο αποτυπώνουν την στιγμή που ο αμερικανικός....
πύραυλος πέφτει πάνω στο αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρίσκεται ο Ιρανός υποστράτηγος και το ανατινάζει.



Δεύτερο βίντεο, αμέσως μετά την επίθεση, καταγράφει τα συντρίμμια της αυτοκινητοπομπής.

Σημειώνεται πως η αυθεντικότητα των βίντεο, τα οποία εντούτοις έχουν αναπαραχθεί από μεγάλα διεθνή μέσα, δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως μέχρι στιγμής.

Θα σκότωνε πολλούς λέει ο Τραμπ

Ο Κασέμ Σουλεϊμανί, ο διοικητής της Δύναμης Κουντς του Ιράν, σχεδίαζε να σκοτώσει «πολλούς Αμερικανούς», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί σκότωσε ή τραυμάτισε σοβαρά χιλιάδες Αμερικανούς σε μεγάλο χρονικό διάστημα και σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς ακόμη», ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Το Πεντάγωνο δεν έδωσε αναλυτικές πληροφορίες, σχετικα με την ίδια την επιχείρηση, όταν παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του πως διεξήγαγε την ενέργεια αυτή κατά διαταγήν του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Όμως σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αυτή πραγματοποιήθηκε από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο, το οποίο έπληξε δύο οχήματα που μετέφεραν τον Σουλεϊμανί, διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σε οδό πρόσβασης στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

"Θα το πληρώσετε" λέει η Τεχεράνη

Η Τεχεράνη θα εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», προειδοποίησε το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν, σύμφωνα με πολλά ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύννεφα πολέμου

Ιδιαιτέρως ανησυχητικές κρίνει τις εξελίξεις στο περιθώριο της δολοφονίας του Ιρανού υποστράτηγου ο δυτικός κόσμος. Ενδεικτικά ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Ιράν να αποφύγει οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια και να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη.

Την ίδια ώρα προβληματισμένη από τις εξελίξεις δηλώνει και η Γερμανία με τον ΥΠΕΞ της χώρας να υπογραμμίζει στον Αμερικανό ομολογό του πως συνέπειες από το αμερικανικό πλήγμα που είχε ως στόχο τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί είναι δύσκολο να προβλεφθούν

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια εντύπωση διατηρεί και η Ρωσία με τον πρόεδρο Πούτιν να εκφράζει την πεποίθηση πως ο φόνος του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη μπορεί «να επιδεινώσει σοβαρά την κατάσταση» στη Μέση Ανατολή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: skai.gr