«Μπούμερανγκ» για την κυβέρνηση οι χειρισμοί για το ελληνικό ποδόσφαιρο...

0
Αντιμέτωπη με μία πολύ σοβαρή κρίση βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την απόφαση να φέρει τροπολογία με την οποία αλλάζει τη νομοθεσία, επιβάλλοντας μεν αυστηρότατες ποινές σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, αλλά όχι τον υποβιβασμό τους.

Η ένταση μεταφέρθηκε εντός της Ολομέλειας, όπου...

συζητείται το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, καθώς σε αυτό ενσωματώνεται η επίμαχη τροπολογία.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ψηφιστεί, τελικά, αύριο, Τετάρτη, έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες εξελίξεις ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ θα απέχουν από την ψηφοφορία.
Την ίδια στιγμή αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απουσιάζει από την αίθουσα της Ολομέλειας όπου συζητείται η τροπολογία, ενώ για αυτή μίλησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Τσακαλώτος: Παρεμβαίνετε στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου

Σε υψηλούς τόνους ήρθε η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να διορθώσει το ένα λάθος με ένα δεύτερο λάθος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε λάβρος κατά του Λευτέρη Αυγενάκη σημειώνοντας «ένα φάντασμα πλανάται –αν όχι πάνω από την Ευρώπη- τουλάχιστον πάνω από την Ελλάδα. Που είναι ο κ. Αυγενάκης; Είναι στη Βουλή; Είναι σε ένα μπαρ και πίνει ουίσκι; Έχει φύγει από τη χώρα; Μπορούμε να τον έχουμε εδώ»;

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι έβαλε δύο δικούς του ανθρώπους στην επιτροπή και στη συνέχεια «είπε ότι δεν του πολυαρέσει το πόρισμα».

Άσκησε, ακόμη, κριτική στη Λίνα Μενδώνη, η οποία νωρίτερα είχε δηλώσει ότι «υπάρχει πρόβλημα διχασμού του ελληνικού λαού».

«Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι για να διορθώσετε αυτά τα δυο λάθη φέρνετε μια τροπολογία που ουσιαστικά παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με αναδρομική ισχύ και μάλιστα ενόσω βρίσκεται υπό εκδίκαση η υπόθεση;» διερωτήθηκε ο Ε. Τσακαλώτος για να συμπληρώσει «αφού μιλάμε για το ποδόσφαιρο πρέπει να ξέρετε ότι τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος τον βρίζουνε οι πάντες».

«Έχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό το διχασμό μιας και συνέβη με τις δικές σας πρακτικές και παρεμβάσεις. Θα μπορούσατε, αν δε σας άρεσε η Επιτροπή, να εφαρμόσετε το Νόμο Βασιλειάδη και να είχατε ορίσει μια άλλη Επιτροπή που να είχε την κάλυψη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Δε σας αρέσει η Βουλή, δε σας αρέσει η λογοδοσία και γι’ αυτό φτάσατε εδώ» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος...

Πηγή: efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)