Ν. Τραμπ: Εξετάζει την επαναφορά των διεθνών δωροδοκιών ως νόμιμη πρακτική

0
«Είναι άδικο να απαγορεύεται στις αμερικανικές εταιρίες να δωροδοκούν προκειμένου να πάρουν δουλειές στο εξωτερικό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και τόνισε πως το έως σήμερα ισχύον νομικό πλαίσιο θα αλλάξει.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση των ΗΠΑ...
εξετάζει να αλλαγές σε έναν νόμο του 1977 ο οποίος καθιστά παράνομη τη δωροδοκία ξένων αξιωματούχων από αμερικανικές εταιρείες.

«Το εξετάζουμε», δήλωσε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το νόμο περί πρακτικών διαφθοράς στην αλλοδαπή.
«Θα ήθελα απλώς να πω: το γνωρίζουμε, το εξετάζουμε και έχουμε ακούσει παράπονα από ορισμένες από τις εταιρείες μας», δήλωσε ο Kudlow. «Δεν θέλω να πω τίποτα οριστικό από πολιτική άποψη, αλλά το εξετάζουμε».

Η επαναφορά των διεθνών δωροδοκιών ως νόμιμη πρακτική έχει στήριξη από τον ίδιο τον πρόεδρο:

Στο βιβλίο «Μια πολύ ισορροπημένη ιδιοφυΐα: Η δοκιμασία της Αμερικής από τον Ντόναλντ Τραμπ» που έγραψαν οι δημοσιογράφοι της Washington Post Φίλιπ Ράκερ και Καρολ Λίονιγκ και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα αναφέρεται πως ο Τραμπ έχει ήδη βάλει στο στόχαστρο τους συγκεκριμένους κανόνες και ότι μάλιστα συγκρούστηκε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον το 2017, όταν ο Τραμπ του ζήτησε να καταργήσει το νόμο που απαγορεύει τις δωροδοκίες.

«Είναι απλώς τόσο άδικο οι αμερικανικές εταιρείες να μην επιτρέπεται να δωροδοκούν για να πάρουν δουλειές στο εξωτερικό», φέρεται να λέει Τραμπ, σύμφωνα με απόσπασμα που δημοσίευσε η Post. «Θα το αλλάξουμε αυτό».

Ο νόμος έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τα άτομα και τις επιχειρήσεις στις Η.Π.Α. να πληρώνουν χρήματα ή να προσφέρουν δώρα σε ξένους αξιωματούχους ως έναν τρόπο να εξασφαλίζουν έργα στο εξωτερικό. Οι επικριτές του νόμου παραπονιούνται ότι θέτουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση σε μέρη όπου η δωροδοκία είναι συνηθισμένη πρακτική.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)