Ο κακός μας ο καιρός...

Οι διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια των τελευταίων κυμάτων κακοκαιρίας ήταν πολλές ειδικά στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, απέδωσε αυτές τις...

διακοπές και την καθυστερημένη επαναφορά του ρεύματος τόσο στην παλαιότητα του δικτύου, όσο και στα καιρικά φαινόμενα, αν και μάλλον δεν είναι από τα χειρότερα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

«Όταν έχουμε κακοκαιρία προφανώς παντού, σε όλον τον κόσμο, έχουμε προβλήματα. Στην Ελλάδα επίσης, το 90% του δικτύου είναι εναέριο και ως εκ τούτου αυτός είναι ένας παράγοντας επιβάρυνσης. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες και αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται. Είναι προφανές ότι όταν δεν επενδύεις επί χρόνια και αφήνεις μια επιχείρηση να απαξιώνεται, τελικά έχεις και τέτοιου είδους προβλήματα», υποστήριξε ο υπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι στη χαμηλή τάση σημειώθηκαν περί τις 3.000 βλάβες και πως ο ΔΕΔΔΗΕ έχει κινητοποιήσει 230 συνεργεία και 30 συνεργαζόμενες εργολαβικές εταιρείες, με συνολικό αριθμό τεχνικού προσωπικού που έφτανε και φτάνει τα 1.000 άτομα, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατό ταχύτερα η επανα-ηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και τις συνεργαζόμενες με το ΔΕΔΔΗΕ εταιρείες, αλλά κυρίως τους εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ, διότι πρέπει να λέμε ευχαριστώ στους ανθρώπους που βοηθάνε, που ανέβαιναν με τα χιόνια και με τη θύελλα πάνω στις κολώνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Αυτά να τα λέμε, μην λέμε μόνο τα κακά», ανέφερε ο υπουργός...

Πηγή: altsantiri.gr