Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη...

0
Με σκοπό την ενίσχυση της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης, στην Τρίπολη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής πως η χώρα του ξεκίνησε την...

 αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη, με σκοπό την ενίσχυση της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης, στην Τρίπολη υπό τον πρωθυπουργό, Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

«Τα σχέδια των Ελλήνων, και των Ελληνοκυπρίων για να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν. Μερικοί, ακόμα δεν μπορούν να αποδεχθούν τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν προέβη στην παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στους τηλεοπτικούς σταθμούς CNN Turk και Kanal D.

Η Άγκυρα στέλνει επίσης στην Τρίπολη υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. «Οι στρατιώτες μας αναχωρούν σταδιακά για τη Λιβύη. Θα συντονίσουν (τη δράση τους με την GNA) εκεί. Ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση», είπε.

Η καταδίκη (της αποστολής Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη) εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας «δεν μας ενοχλεί, δεν μας νοιάζει, αντιθέτως εμείς τους καταδικάζουμε» (τους Σαουδάραβες), συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος...

Πηγή: newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)