Η διαδικασία που ακολουθείται μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης

0
Στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου θα κριθεί η κατάληξη της υπόθεσης του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.

Ως γνωστόν, η ΕΕΑ εισηγήθηκε τον υποβιβασμό των δυο ομάδων, λόγω πολυιδιοκτησίας (ενώ στην περίπτωση της ακριτικής ΠΑΕ αποδίδεται παράβαση και όσον αφορά στη μετοχική σύνθεση).


Η σχετική εισήγηση έγινε μετά από ψηφοφορία 4-1 ως προς το αν υπήρχαν παραπτώματα και 3-2 ως την εισήγηση των ποινών (ένας δηλαδή απ’ αυτούς που ψήφισαν ότι όντως υπάρχουν παραβάσεις διαφώνησε ότι πρέπει να επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή).

Εκείνο που έχει σημασία ωστόσο είναι το τι γίνεται από ‘δω και πέρα. Όπως εξήγησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Ασβεστάς, ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ ορίζει ξεκάθαρα τη διαδικασία που πρέπει ν’ ακολουθηθεί.

Η σχετική διάταξη αναφέρει:


Κατά συνέπεια, το σημείο-κλειδί για την κατάληξη της υπόθεσης είναι ο αθλητικός δικαστής. Σε αυτόν θα διαβιβαστεί το πόρισμα της ΕΕΑ (το οποίο η επιτροπή θεωρεί δεσμευτικό), ούτως ώστε να ελέγξει την ουσιαστική βασιμότητά του.

Εφόσον κρίνει λοιπόν ότι όσα αποδίδονται στις δυο ομάδες είναι πλήρως αιτιολογημένα, θα αποφασίσει την εκτέλεση της ποινής που έχει εισηγηθεί η ΕΕΑ και προβλέπει υποβιβασμό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)