Μηνύει τους απεργούς ο ΟΤΕ...

Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρά ο ΟΤΕ για αποκλεισμούς κτιρίων και εργαζομένων από την εργασία, υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί έτσι να...

αντιμετωπίσει «το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους».

Σε ανακοίνωση του Ομίλου αναφέρεται ότι η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Επίσης καταγγέλλει το νέο προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ διότι ανακοίνωσε απεργία «πρωτοφανούς διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω εορταστικής περιόδου, προκειμένου να πιέσει καταστάσεις και να επιβάλλει όρους που θα φέρουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν».

Υποστηρίζει δε ότι από τις 21/12/19, που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι συνδικαλιστές προσπαθούν να επιβάλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτιρίων και καταστημάτων της εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν. Αν και έγιναν επανειλημμένα συστάσεις, τόσο από την εταιρεία όσο και από την αστυνομία, για συμμόρφωση, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

ΟΜΕ-ΟΤΕ: «Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας»

Από την πλευρά της η ΟΜΕ-ΟΤΕ, που προκήρυξε απεργία μετά τις απολύσεις εργαζομένων μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστικού εκπροσώπου τους, αλλά και με αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική μας δικαίωση».

Επισημαίνει πως «σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι απέκρουσαν τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της διοίκησης και με αξιοπρέπεια έστειλαν το μήνυμα πως στον ΟΤΕ δεν είναι δουλοπάροικοι».

Τέλος, δηλώνει πως θα συνεχίσει και αύριο έξω από τα κτίρια να ενημερώνει την κοινωνία για το δίκαιο των αιτημάτων της...

efsyn.gr