Πρωθυπουργός... εξωτερικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Την... αυτοεξορία προτιμά μάλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως ο πρωθυπουργός της χώρας, απουσιάζει ήδη από την προηγούμενη Τετάρτη από το Μαξίμου και δεν προβλέπεται να επιστρέψει... άμεσα. 

Δεν...

είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει την προτίμησή του σε προορισμούς του εξωτερικού. Ωστόσο, ετούτη τη φορά δείχνει πως διαθέτει, εκτός από... πλούσιο πρόγραμμα, και ποικιλία καθώς έχει επισκεφθεί (και δρομολογεί να επισκεφθεί) προορισμούς για... όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Χρονολογικά. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στο Νταβός της Ελβετίας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Το φόρουμ πραγματοποιείτο το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου. Το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε δεν γνωρίζει κανείς το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος σήμερα, Δευτέρα, μετέβη στην Πολωνία για να παρευρεθεί στην εκδήλωση μνήμης για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς.

Ωστόσο, το... tour του πρωθυπουργού «εις τας Ευρώπας» δεν τελειώνει με την παρουσία του στο Άουσβιτς καθότι εκκρεμεί η συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, ακριβώς μία εβδομάδα από τη στιγμή που έφυγε από την Ελλάδα. Στο Παρίσι, φυσικά. Αν νομίζετε πως η... εξόρμηση του Έλληνα πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί εδώ ίσως και να πέφτετε έξω. Ίσως. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Είναι προφανές πως ο πρωθυπουργός αναζητά... στήριξη μετά το διπλωματικό «βατερλώ» της διάσκεψης του Βερολίνου. Αλλά απ'ότι φαίνεται, μία προτίμηση στους ευρωπαϊκούς προορισμούς την έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθότι αν οριστικοποιηθεί το ραντεβού με τον Σαρλ Μισέλ, θα λείψει από την Ελλάδα για κανένα... δεκαήμερο.

Συνεπώς, πιο πολύ με... αυτοεξορία μοιάζει παρά με αναζήτηση στήριξης. Ίσως, ο πάλαι ποτέ «πολιτικός κρατούμενος» Κυριάκος, προτιμά να κυβερνά τη χώρα εξ αποστάσεως.

Ελβετία - Πολωνία - Γαλλία και πιθανότατα Βέλγιο σε δέκα ημέρες. Σαν... πακέτο από ταξιδιωτικό πρακτορείο μοιάζει, με εμβόλιμες επαγγελματικές συναντήσεις... Όχι και άσχημα...

Εάν θέλετε να αναζητήσετε τον επόμενο προορισμό για ταξίδι σας, μπορείτε να εμπνευστείτε από τις... περιπέτειες του Κυριάκου.

 documentonews.gr