Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020

Παραδοχή αδυναμίας...

Την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ‘χαιρέτισε’ με τον δικό του τρόπο ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, χαρακτηρίζοντας πάντως την πράξη αυτή ως «ξεκάθαρη παραδοχή αδυναμίας διαχείρισης του...

προσφυγικού-μεταναστευτικού μέσω των υπουρχουσών δομών» και κάνοντας λόγο για λάθος της κυβέρνησης όταν κατήργησε σε πρώτη φάση το εν λόγω υπουργείο και δημιούργησε στη συνέχεια θέσεις συντονιστών για να ανταπεξέλθει ανεπιτυχώς τελικά στο ζήτημα.

«Όπως είχε προβλέψει από την αρχή το Κίνημα Αλλαγής, η για επικοινωνιακούς λόγους κατάργηση του Υπουργείου δημιούργησε ένα πρόσθετο διοικητικό και επιχειρησιακό χάος που θέτει πια σήμερα σε σοβαρή δοκιμασία την κοινωνική ειρήνη στα νησιά αλλά και σε άλλα σημεία της επικράτειας», είπε, σημειώνοντας ότι η κατάργηση του Υπουργείου δεν έλυσε σχεδόν κανένα από τα πολλά προβλήματα που είχε δημιουργήσει η «κάκιστη διαχείριση», όπως την περιέγραψε, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσε δε, την κυβέρνηση «να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική και προσφυγική πρόκληση με μεγαλύτερη σοβαρότητα και μικρότερη έπαρση», όπως είπε, τονίζοντας ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλους ερασιτεχνισμούς», αφού το προσφυγικό/μεταναστευτικό τείνει κατά τον ίδιο, σήμερα πια, ενώπιον και της πολυεπίπεδης τουρκικής πρόσκλησης, να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις...

matrix24.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.