Το διεθνές κυνήγι μαγισσών για τον Ασάνζ...

Η δίωξη του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στο Ειρηνοδικείο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο είναι μια παρωδία δικαιοσύνης που θα λεκιάζει για πάντα τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της...
Αυστραλίας, της Σουηδίας και του Ισημερινού, όπως και όλα τα άτομα που εμπλέκονται.

Εμφανιζόμενοι δίπλα στον Ασάνζ στο δικαστήριο τη Δευτέρα το πρωί, οι δικηγόροι του αποκάλυψαν πως τους είχαν δοθεί μόλις δύο ώρες για να συναντηθούν με τον πελάτη τους στη φυλακή του Μπέλμαρς, για να εξετάσουν αυτά που ο δικηγόρος Γκάρεθ Πιρς χαρακτήρισε ως «τόμους» αποδεικτικών στοιχείων.

Εκφράζοντας τον πεπειραμένο κυνισμό της Βρετανικής ταξικής δικαιοσύνης, η Επαρχιακή Δικαστής Βανέσα Μπαράιτσερ είπε πως αυτή ήταν μια «όχι παράλογη θέση», αναφέροντας την έλλειψη χώρου στην αίθουσα συνεντεύξεων της φυλακής. Με ένα χτύπημα του σφυριού της, η Μπαράιτσερ έστειλε τον Ασάνζ πίσω στο μπουντρούμι του στο Μπέλμαρς, όπου αναμένει την ακρόαση του Φεβρουαρίου για την έκδοσή του, σε συνθήκες που ο Εισηγητής του ΟΗΕ Νιλς Μέλτζερ έχει αποκαλέσει «βασανιστήρια».

Σε αυτή τη φάση του σχεδόν δεκαετούς διεθνούς κυνηγιού μαγισσών κατά του Ασάνζ, κανείς δε θα έπρεπε να εκπλήσσεται με την ξεδιάντροπη ανομία των πιο ισχυρών κυβερνήσεων του πλανήτη. Από τότε που Σουηδοί, Βρετανοί και Αμερικάνοι εισαγγελείς συνωμότησαν το 2010 για να εκδώσουν ένταλμα για τη σύλληψη του Ασάνζ σε σύνδεση με την έρευνα για ψευδείς ισχυρισμούς σεξουαλικών παραπτωμάτων, αυτές οι «προηγμένες δημοκρατίες» έχουν καταπατήσει τους ίδιους τους τους νόμους και τις παραδόσεις τους, υποβάλλοντας τον δημοσιογράφο σε μια ψευδο-νομική διαδικασία που θα κρινόταν ως άδικη ακόμα και με τα στάνταρ του Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα στο info-war.gr