Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020

Συνεχίζεται η συνεδρίαση στην ΕΕΑ, απορρίφθηκε το αίτημα του ΠΑΟΚ, εκτός ο Κούγιας

Μετά από διακοπή μίας ώρας, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεχίζει από τις 12:00 και… κάτι την συζήτηση σχετικά με το ζήτημα πιθανής πολύϊδιοκτησίας που προέκυψε αναφορικά με την σχέση ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα αναβολής που κατέθεσαν οι Θρακιώτες λόγω της απουσίας του Πολυχρόνη Συγγελίδη, εκ των μετόχων της Ξάνθης μαζί με τον Χρήστο Πανόπουλο. Παράλληλα, δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ...
να μην παραμείνει στην αίθουσα η πλευρά του Ολυμπιακού μετά την προσκόμιση των δικών του στοιχείων.

Επίσης αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η πρόσθετη παρέμβαση του Αλέξη Κούγια κρίνοντας πως δεν υπάρχει ορατό έννομο συμφέρον από πλευράς ΑΕΛ. Ο γνωστός ποινικολόγος αποχωρώντας τόνισε πως «… καταθέσαμε την επιχειρηματολογία μας και γιατί θεωρούμε πως ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης». Επίσης απορρίφθηκε το αίτημα της Ξάνθης να μαγνητοφωνηθούν τα πρακτικά.

Η ΕΕΑ έδωσε προθεσμία μίας ώρας στις εμπλεκόμενες πλευρές για να εξετάσουν τον φάκελο με στοιχεία για την υπόθεση που εστάλησαν από άγνωστο αποστολέα. Ακόμη είναι ασαφές αν τα στοιχεία αυτά θα ληφθούν υπόψη ή όχι.

Αξίζει να σημειωθεί πως εξετάζονται δύο ζητήματα: πρώτον η μετοχική σύνθεση της Ξάνθης και δεύτερον η υπόθεση πιθανής πολύϊδιοκτησίας. Η διαδικασία αναμένεται πολύωρη και πιθανότατα θα ολοκληρωθεί το βράδυ. Σημειώνεται πως έχει οριστεί ένας εισηγητής και η απόφαση που θα ληφθεί από την ΕΕΑ δεν θα αφορά σε συγκεκριμένη… ποινή. Θα βγει ένα πόρισμα ελέγχου, που θα σταλεί στα πειθαρχικά όργανα της ομοσπονδίας τα οποία θα πράξουν αναλόγως. Οι βαρύτερες ποινές που προβλέπονται για πολυϊδιοκτησία είναι αποβολή από το πρωτάθλημα και υποβιβασμός.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.