Βενιζέλος ο εκλεκτός για ΠτΔ;

Η επαναφορά του ονόματος… Ευάγγελος Βενιζέλος για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας  συνδέεται άμεσα με την κλιμακούμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αναγκαστεί να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης...
προκειμένου να αντιμετωπίσει τις παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Οι ίδιοι άνθρωποι ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι από την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει απόφαση να μην προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο να παραμείνει στην θέση του, η υποψηφιότητα Βενιζέλου είναι «η πλέον ενδεδειγμένη» καθώς όπως δείχνουν όλα η χώρα το επόμενο διάστημα θα βρεθεί μπροστά σε σοβαρές εθνικές προκλήσεις και διλήμματα για τα οποία η γνώμη ενός νομικού – συνταγματολόγου θα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Βενιζέλος; Κάκιστο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ

Εάν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν τότε για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το χειρότερο σενάριο καθώς ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν κάκιστες προσωπικές σχέσεις. Παράλληλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα Βενιζέλου θα επιβεβαιώσει αυτό που λένε όλο το τελευταίο διάστημα «περί άτυπης συγκυβέρνησης ΝΔ- ΚΙΝΑΛ». Συνδέουν δε την όλη ιστορία με τον εκλογικό νόμο και μιλούν για συναλλαγή ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Φυσικά εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν πρόκειται να πάρει την ψήφο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς την «θεωρεί διχαστική υποψηφιότητα» δεδομένου ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει χείριστες σχέσεις.

Άλλωστε η Κουμουνδούρου του χρεώνει «το PSI και την χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων» μέσα στην κρίση ενώ τον είχε βάλει και στο κάδρο με τα πρόσωπα που είχαν σχέση με την υπόθεση της Novartis.