ΗΠΑ: Ετοιμάζουν νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

0
Νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα και πιο συγκεκριμένα σε δυο οργανισμούς της ασιατικής χώρας, επέβαλαν την Τρίτη οι ΗΠΑ.

Τις κυρώσεις ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και αυτές αφορούν στην Korea Namgang Trading Corp και στην Beijing Sukbakso...
, που έχει έδρα στην Κίνα, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην άσκηση πίεσης στην Πιονγκιάνγκ να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της σχέδια.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον, η πρώτη οντότητα είχε διευκολύνει ή ήταν υπεύθυνη για την εξαγωγή εργαζομένων από τη Βόρεια Κορέα, ώστε να καρπωθεί οικονομικά οφέλη η βορειοκορεατική κυβέρνηση, ενώ η δεύτερη διέθετε ένα κατάλυμα με έδρα την Κίνα για να διευκολύνει την εξαγωγή εργαζομένων.
«Η εξαγωγή εργαζομένων στη Βόρεια Κορέα αυξάνει τα παράνομα εισοδήματα για την κυβέρνηση της χώρας κατά παράβαση των κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν σε σχετική δήλωση.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν, «παγώνουν» οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών που σχετίζονται με τις ΗΠΑ και απαγορεύουν γενικά στους Αμερικανούς να κάνουν επιχειρηματικές συναλλαγές μαζί τους.

Η Πιονγκιάνγκ εξέφρασε την απογοήτευσή της για την εξέλιξη αυτή και κατηγορεί την Ουάσινγκτον για έλλειψη ευελιξίας στις μεταξύ τους συνομιλίες. Επιπλέον, προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να δεσμευθεί από ένα «αυτοανακηρυγμένο μορατόριουμ για τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων».

Τη Δευτέρα, πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος πως η Βόρεια Κορέα θα πάρει τη σωστή απόφαση παρά την αργή πρόοδο που σημειώνει.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)