Ιράκ: Το κοινοβούλιο ζήτησε την εκδίωξη των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα

0
Το ιρακινό κοινοβούλιο ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση να εκδιώξει τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από το Ιράκ, όπου φιλοϊρανική πολιτοφυλακή κάλεσε τους ιρακινούς στρατιώτες να απομακρυνθούν από τις βάσεις όπου βρίσκονται αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, δημιουργώντας φόβους για νέα έκρηξη βίας.

Μετά τον θάνατο του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί...
, του αρχιτέκτονα της στρατηγικής του Ιράν στην Μέση Ανατολή και του υποδιοικητή φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής Αμπού Μέχντι αλ-Μουχάντις από αμερικανό πλήγμα, ολόκληρος ο κόσμος ανησυχεί για μία πολεμική ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή.

Από την μία πλευρά, η Τεχεράνη υπόσχεται εκδίκηση και απειλεί με στρατιωτική απάντηση και από την άλλη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να καταστρέψει 52 ιρανικούς στόχους, «μεγάλης σημασίας για το Ιράν και για τον ιρανικό πολιτισμό».

Στο Ιράκ, τα γεγονότα έχουν δημιουργήσει μία σπάνια συναίνεση κατά των ΗΠΑ, έπειτα από μήνες λαϊκής εξέγερσης κατά της ιρανικής επιρροής στην χώρα. Στο ιρακινό κοινοβούλιο, απουσία των Κούρδων βουλευτών και των περισσότερων σουνιτών, πολλοί βουλευτές φώναζαν «Οχι στην Αμερική!».

Το κοινοβούλιο, που συνήλθε σήμερα εκτάκτως, υιοθέτησε απόφαση που ζητεί από την κυβέρνηση να διαφυλάξει την κυριαρχία της χώρας ακυρώνοντας το αίτημα συνδρομής που είχε απευθύνει προς την διεθνή κοινότητα για να αντιμετωπίσει στο Ισλαμικό Κράτος και κατά συνέπεια να ακυρώσει την πρόκληση προς τις στρατιωτικές δυνάμεις του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού.

Μόνο 168 από τους 329 βουλευτές ήσαν παρόντες στην σημερινή συνεδρίαση και παρά τα αιτήματα για την διεξαγωγή ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της βουλής κήρυξε μόνος του την έγκριση της απόφασης εν μέσω μεγάλης οχλαγωγίας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)