Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

Η γκέλα του υφυπουργού...

Ενδεχόμενο υποβιβασμού του ΠΑΟΚ ο καθένας καταλαβαίνει ότι προκαλεί μια σειρά ζητήματα. Το ακραίο «φούντωμα» της διαμάχης ανάμεσα σε Μαρινάκη – Ολυμπιακό και Σαββίδη – ΠΑΟΚ μπορεί να έχει πολύ πιο σημαντικές προεκτάσεις, άλλωστε, ακόμη και από την...

ομαλή ή όχι συνέχεια του πρωταθλήματος.

Δύσκολη η θέση της κυβέρνησης μέσα στο σκηνικό που διαμορφώνεται από το χθεσινό πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για ΠΑΟΚ και Ξάνθη στο ήδη τοξικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποιος θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της οπαδικής μάζας του ΠΑΟΚ; Οσο θετικά διακείμενος και αν είναι προς την πλευρά Μαρινάκη που άνοιξε το θέμα...

Από την άλλη, ποιος μπορεί να αρνηθεί ή να παραβλέψει το γεγονός ότι πράγματι φαίνεται να υπάρχει θέμα το οποίο πρέπει να ξεκαθαριστεί; Η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή, τα στοιχεία της προκαλούν -το λιγότερο- μεγάλο προβληματισμό σε όποιον τα διαβάσει.

Από την αρχή, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αναγκαστικά κινείται ανάμεσα σε Συμπληγάδες: μεταξύ του Ολυμπιακού, του οποίου ο ιδιοκτήτης θεωρεί πως, με την κυβερνητική αλλαγή και ειδικά με την τοποθέτηση Αυγενάκη στο συγκεκριμένο πόστο, ήρθε η δική του ώρα, και του ΠΑΟΚ, που από την αρχή κυνηγάει αφορμές για να παρουσιάσει τον υφυπουργό ως ελεγχόμενο από τον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του, φροντίζοντας ωστόσο προσεκτικά στην επικοινωνία του να τον διαχωρίζει από τον πρωθυπουργό.

Προφανώς επηρεασμένος από την επιθετικότητα σε βάρος του από τον ΠΑΟΚ, αμέσως μετά την έκδοση του πορίσματος της ΕΕΑ, ο Λ. Αυγενάκης έκανε μια τοποθέτηση που είναι σαφές ότι θα έπρεπε να αποφύγει.

Οχι γιατί βρέθηκε να τον κατηγορούν και οι δύο έπειτα από αυτήν, αλλά διότι δεν βοηθάει σε τίποτε και τελικά αφήνει και υπόνοιες για πρόθεση παρέμβασης στο έργο ενός ανεξάρτητου οργάνου όπως είναι η ΕΕΑ.

Ολοι αναμένουν απόλυτη τεκμηρίωση, είναι δεδομένο. Με τον τρόπο που το θέτει όμως ο υφυπουργός, τι ήθελε να πει; Μήπως ότι θεωρεί πως αυτή δεν υπάρχει; Οτι δεν ξέρει, αλλά θεωρεί πως λογικά θα υπάρξει; Και τελικά ποιος θα το κρίνει; Θεσμικά δεν προβλέπεται, πάντως, να το κρίνει ο υφυπουργός...

efsyn.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.