Ηχομόνωση αξίας 8.122 ευρώ...

Αντα Ψαρρά

Εξαιρετικά πολυτελείς για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του Δημοσίου αποδεικνύονται διάφορες πρωτοβουλίες των αρίστων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οπως προκύπτει από απόφαση αναρτημένη στη «Διαύγεια», ο νεοδιορισμένος πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)...
Δ. Κυριακόπουλος, με απευθείας ανάθεση σε...
συγκεκριμένη εταιρεία, αποφάσισε να ηχομονώσει και να αναβαθμίσει τα γραφεία της διοίκησης με μια πανάκριβη κατασκευή που θα ζήλευαν όλα τα υπουργεία.

Το έργο για τη «λειτουργική αναβάθμιση του χώρου» στοίχισε 6.550 ευρώ, δηλαδή 8.122 ευρώ με τον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την πολύ ενισχυμένη ηχομόνωση, δημιουργήθηκε ειδική έξοδος προς το μπαλκόνι αλλά και ύστερα από πολλά χρόνια -χάρη στους πόρους που ξαφνικά βρέθηκαν- άνοιξε και η έξοδος κινδύνου.

Το περίεργο είναι ότι ακόμα και το ΥΠΕΞ, που αυτονόητα «προφυλάσσει» από τα ακατάλληλα αυτιά τα μυστικά του, δεν διαθέτει παρόμοια μόνωση.

Φαίνεται ότι ο νέος πρόεδρος και εξέχον στέλεχος της Ν.Δ., με σπουδές στα Ναυτιλιακά, κάπως περίεργα αντιλαμβάνεται τη νέα θέση του, δεδομένου ότι το ΕΚΔΔΑ δεν είναι κάποιου τύπου εταιρεία δημοσίων σχέσεων αλλά ο φορέας που εκπαιδεύει και επιμορφώνει στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός την εποχή που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαίωνε ότι η θέση του προέδρου του ΕΚΔΔΑ θα αποτελούσε πρότυπο αξιοκρατικής επιλογής με υψηλότατα τυπικά προσόντα.

Η ανακαίνιση των γραφείων της διοίκησης συνέπεσε μάλιστα με την άλλη πρωτοβουλία του προέδρου κ. Κυριακόπουλου, που αφορούσε την αποστολή εορταστικών καλαθιών με κρασιά, μια κίνηση που έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία του φορέα επιμόρφωσης.

Τελικά τα «δικά μας παιδιά» δεν ξεχνούν τις παλιές καλές συνήθειες ως προς τις μεθόδους αυτοπροβολής τους αντί των επιδόσεών τους στη θέση στην οποία διορίστηκαν.

Ετσι, λοιπόν, μαζί με την ηχομόνωση ο νέος πρόεδρος έστειλε 43 καλάθια των έξι φιαλών και τριάντα δύο καλάθια των δύο φιαλών στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεών του.

Μάλιστα, θέλοντας προφανώς να τιμήσει και τον τόπο καταγωγής του, παράγγειλε τα εορταστικά καλάθια από ιδιοκτήτη εταιρείας που εδρεύει στην Καλαμάτα!

Στελέχη της Ν.Δ.

Παρότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις επέλεγαν σε θέσεις ευθύνης πρόσωπα με πολιτικά κριτήρια, η σημερινή κυβέρνησης σε πανελλήνια πρώτη κατάφερε τον πλήρη έλεγχο του ΕΚΔΔΑ, με σαφή μάλιστα τάση υποβάθμισης τυπικών και ουσιαστικών προσόντων στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του, το οποίο αποτελείται από στελέχη της Ν.Δ.

Το κυβερνητικό κόμμα «ελέγχει πλήρως τη λειτουργία ενός ιδιαίτερα κρίσιμου για τη δημόσια διοίκηση φορέα, που έχει αναλάβει την επιμόρφωση χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων και τη λειτουργία της ΕΣΔΔΑ, που τροφοδοτεί ετησίως το Δημόσιο με περίπου εκατό αποφοίτους με υψηλά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Ενός φορέα που -επιπλέον- διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους» («Πώς στήνεται ένα κομματικό παραμάγαζο», «Εφ.Συν.» 24.12.2019)...

efsyn.gr