Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020

Ε.Ε. προς πιλότους: «Μην πετάτε κάτω από τα 25.000 πόδια στο Ιράν»

Οδηγία για την ασφάλεια των πτήσεων αεροσκαφών πάνω από το Ιράν, εξέδωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Πτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη οδηγία, οι πιλότοι δεν πρέπει να πετούν τα αεροσκάφη σε υψόμετρο χαμηλότερο από 25.000 πόδια στον εναέριο χώρο του Ιράν και έρχεται μετά από την κλιμάκωση της έντασης...
στην περιοχή αλλά και την πτώση του αεροπλάνου των Ουκρανικών αερογραμμών κοντά στη Τεχεράνη.

«Ύστερα από συνάντηση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της Υπηρεσίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συνιστάται στους πιλότους να αποφεύγουν πτήσεις κάτω από τα 25.000 πόδια στον εναέριο χώρο του Ιράν, παράλληλα με την οδηγία για αποφυγή πτήσεων πάνω από το Ιράκ» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του πρακτορείου Sputnik.
Η ανακοίνωση συνεχίζει «οι συστάσεις γίνονται ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει μετά και από τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της πτώσης του επιβατηγού αεροσκάφους των Ουκρανικών αερογραμμών στις 8 Ιανουαρίου».

Η Υπηρεσία σημειώνει πως θα συνεχίσει να εκτιμά την κατάσταση και θα συνεχίσει να εργάζεται για την ασφάλεια των πτήσεων στην περιοχή.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.