O δύσκολος δρόμος του Τζόνσον...

...προς το «διαζύγιο» με την Ε.Ε. ...

Σαρωτική νίκη, θρίαμβος Μπόρις Τζόνσον, ιστορική στιγμή για τους Συντηρητικούς: όπως και να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, η ουσιαστική ερμηνεία του είναι μια… Οι Βρετανοί κουράστηκαν και...

θέλουν να τελειώνουν με το Brexit.

Μετά από μια εκλογική αναμέτρηση που άφησε τη χώρα διχασμένη, ο θριαμβευτής της κάλπης Μπόρις Τζόνσον καλείται τώρα να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να οδηγήσει τη χώρα σε νέα… μονοπάτια. Το ερώτημα που γεννάται, όμως, είναι πόσο γρήγορα και υπό ποιους όρους θα πραγματοποιηθεί το «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών. Και μάλιστα, δεδομένου ότι μόλις κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που καλείται να διαχειριστεί.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να προχωρήσει με γοργά βήματα προς την έξοδο της Ε.Ε. -όπως άλλωστε υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του- και μάλιστα την ώρα που περιοχές της χώρας φαίνεται να κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις…

To Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), το οποίο κατέλαβε τις 48 από τις 59 κοινοβουλευτικές έδρες που προορίζονται για τα κόμματα της Σκωτίας, έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή του στο σχέδιο του Τζόνσον για αποχώρηση από την Ένωση χωρίς «αν και ίσως».

Η Νίκολα Στέρτζιον, επικεφαλής του SNP, δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν μπορεί να πιέσει τη Σκωτία να υιοθετήσει την κοσμοθεωρία του και τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα καθιστά σαφές ότι οι Σκωτσέζοι επιθυμούν ένα διαφορετικό μέλλον από την υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Όπως εκείνος περιμένει να γίνει σεβαστή η εντολή που του δόθηκε, έτσι πρέπει να σεβαστεί και τη δική μου» σχολίασε η Νίκολα Στέρτζιον.

Έκανε, μάλιστα, λόγο για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας…

πηγη cnn.gr