Face to Face: Η αξία των ρόστερ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμετρώνται σήμερα στο πρώτο από τα τέσσερα (μιας και θα υπάρξει δεύτερος γύρος αλλά και playoffs) μεταξύ τους ντέρμπι που θα κρίνουν πολλά στην μάχη για τον τίτλο. Πρόκειται αναμφίβολα για τις δύο ποιοτικότερες και φυσικά ακριβότερες ομάδες στην Super League. Κι αν για το πρώτο απόδειξη αποτελεί η βαθμολογία, για το δεύτερο αρκεί μια… συγκριτική ματιά στο πώς αξιολογούνται «χρηματιστηριακά» τα ρόστερ τους.

Με την βοήθεια του transfermarkt βάλαμε δίπλα την αξία των παικτών των δύο ομάδων. Αυτό του Ολυμπιακού αξιολογείται στα 89,25 εκατ. ευρώ, ενώ εκείνο του ΠΑΟΚ 65,10 εκατ. ευρώ. Ας τα δούμε όμως ποιο αναλυτικά…

Ο παίκτης του Ολυμπιακού με την υψηλότερη κοστολογημένη αξία είναι ο από το καλοκαίρι λαβωμένος και μεγάλος απών απόψε, Κώστας Φορτούνης, στα 10 εκατ. ευρώ. Στα 8 εκατ. ευρώ αξιολογείται ο Μαντί Καμαρά, ενώ στα 6 εκατ. ευρώ ακολουθούν οι Ποντένσε, Σισέ και Ελαμπντελαουί, στα 5 οι Κούτρης και Σεμέντο και στα 4 οι Γκιγέρμε, Μεριά και Λοβέρα. Στην αντίστοιχη κορυφή για τον ΠΑΟΚ βρίσκεται ένας άλλος τραυματίας, ο Λέο Ζαμπά που έχει αξία 8 εκατ. ευρώ, οι Ίνγκασον και Εσίτι είναι στα μισά (4 εκατ. ευρώ), ενώ στα 3,5 εκατ. ευρώ αξιολογούνται οι Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός και Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Αναλυτικά, η αξία του ρόστερ του Ολυμπιακού βάσει του transfermarkt:




Αναλυτικά, η αξία του ρόστερ του ΠΑΟΚ βάσει του transfermarkt: