Σε 200.000 μόλις το κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης… Σε 3,5 εκατ. το έδινε ο Τσίπρας

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί φέτος σε 200.000 νοικοκυριά αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τη στιγμή που επί ΣΥΡΙΖΑ δίνονταν σε 3,5 εκατ. πολίτες.

Την ίδια στιγμή, επιβεβαίωσε ότι οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα και τη διανομή του θα γίνουν εντός της εβδομάδας από το Υπουργείο Οικονομικών. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, δικαιούχοι θα είναι 200.000 ...
νοικοκυριά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη: τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με προστατευόμενα τέκνα ΑμΕΑ.

«Έτσι επιβεβαιώνουμε έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησής μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Θυμίζουμε πως χθες ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως το ποσό που θα διανεμηθεί καθώς και οι δικαιούχοι του μερισματος θα ανακοινωθούν πιθανότατα πριν την Πέμπτη.

Οι άνεργοι θα είναι μία από τις κοινωνικές ομάδες που θα λάβει το συγκεκριμένο μέρισμα, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα. «Υπάρχουν πολλές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και θα θέλαμε να τις ικανοποιήσουμε όλες αλλά υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για «πολύ σημαντικό δημοσιονομικό απόθεμα» το οποίο ξεπερνά το 1 δις ευρώ και κατάφερε να χτίσει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες. «Χτίσαμε πάνω 1 δις ευρώ, από τα οποία υπήρξαν οι ελαφρύνσεις σε ΕΝΦΙΑ, λογαριασμούς της ΔΕΗ, προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις και η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης».

Πηγή: newpost.gr