Άγγιξε το -10 το θερμόμετρο - Ποιες περιοχές μπήκαν στην "κατάψυξη”

0
Στην “κατάψυξη” και σήμερα η χώρα, καθώς το πρωί καταγράφηκαν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, παρότι η κακοκαιρία Ζηνοβία αποχωρεί.

Συγκεκριμένα, ισχυρός παγετός σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πολλές περιοχές στα βόρεια. Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τις οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών....
/ meteo.gr, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Βαρικό Φλώρινας και ήταν ίση με -9.8 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογα χαμηλές ήταν οι ελάχιστες θερμοκρασίες και στα χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια, που δεν περιλαμβάνονται στον εν λόγω πίνακα, όπως επί παραδείγματι στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν (-9.9) και στο καταφύγιο Λαϊλιά (-9.7).

Η κακοκαιρία Ζηνοβία αποχωρεί σήμερα, με ισχυρές βροχές στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα, βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και με μικρότερη ένταση και διάρκεια στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, οι οποίες έως το απόγευμα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη. Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς θα σταματήσουν σταδιακά έως το μεσημέρι. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται στη νοτιοανατολική χώρα έως το βράδυ της Τρίτης 31/12.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση και από το μεσημέρι δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 11 με 14 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.

Πηγή: meteo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)