«Όχι» από τους εργαζόμενους στον όμιλο της VW για την δημιουργία εργοστασίου στην Τουρκία

Τα σωματεία εργαζομένων του ομίλου της VW δηλώνουν ρητά την αντίρρησή τους για την επιδιωκόμενη επένδυση στην Τουρκία με την δημιουργία εργοστασίου.

Η  γερμανική εταιρεία είχε επιλέξει τη Μανίσα, μία περιοχή 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης για τη νέα γραμμή παραγωγής που θα παρήγαγε το νέο Passat και το Skoda Superb, με ετήσια παραγωγή που θα άγγιζε τα 300 χιλιάδες οχήματα...

Ωστόσο, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, εκτός από τη διεθνή κριτική, έφεραν και προσωρινή παύση στην υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου.

Όπως αναφέρει το Automotive News, ο επικεφαλής όλων των εργατικών σωματίων του VW Group παγκοσμίως, Bernd Osterloh, τράβηξε κόκκινη γραμμή λέγοντας:

«Το λέω ξεκάθαρα: οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν πρόκειται να εγκρίνουν το σχέδιο όσο η Τουρκία επιχειρεί να πετύχει τους πολιτικούς της στόχους, μέσω πολέμου».


Να θυμίσουμε πως ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων  Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναφέρει προ ημερών πως προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να φέρει το συγκεκριμένο εργοστάσιο στην Ελλάδα.