Tον Ιανουάριο η δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα...


Δύο χρόνια μετά τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, θα ξεκινήσει η δίκη των κατηγορουμένων για σειρά παραλείψεων που φαίνεται ότι συνδέονται με...

τα τραγικά αποτελέσματα σε ανθρώπινες ζωές και σε καταστροφές περιουσιών.

Η δίκη ορίστηκε για τις 24 Ιανουαρίου του 2020, στο ακροατήριο του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, καθώς οι κατηγορούμενοι δικάζονται για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στην υπόθεση κατηγορούμενοι είναι και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου και οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων. Επίσης, κατηγορούμενοι είναι οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων, καθώς και δύο υπάλληλοι των δύο δασαρχείων.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για τα αδικήματα της πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν σχηματιστεί η εισαγγελική λειτουργός που άσκησε την ποινική δίωξη καταλογίζει στους αρμοδίους ποινικές ευθύνες για έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας, πολεοδομικές παραβάσεις, έλλειψη αστυνόμευσης και συντήρησης ρεμάτων, έλλειψη διευθέτησης-οριοθέτησης ρεμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια ο οποίος εκπροσωπεί τις οικογένειες οκτώ θυμάτων, θα δηλώσει στη δίκη παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων...