Γαλλικά Rafale βομβαρδίζουν το Β.Ιράκ – «Σκόνη» οι στρατιωτικές υποδομές του ISIS

0
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα χτυπήματα κατά του Ισλαμικού Κράτους, καθώς πέρα από το σημαντικό περιορισμό των θέσεων που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, οι υλικοτεχνικές και στρατιωτικές του υποδομές καταστρέφονται σε καθημερινή βάση από επιδρομές του συνασπισμού.

Γαλλικά μαχητικά Rafale έπληξαν στόχους στο Βόρειο Ιράκ, καταστρέφοντας πλήρως σημαντικές υποδομές του ISIS, καθώς και τα τούνελ που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες ως βάση για τις δραστηριότητές του και την αποθήκευση υλικού...


Σε βομβαρδισμούς στόχων που ανήκαν στο Ισλαμικό Κράτος προχώρησαν γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη. Η Γαλλία έχει περίπου 1000 στρατιώτες στο πλαίσιο του αμερικανικού συνασπισμού που πολεμάει εναντίων των τρομοκρατών σε Ιράκ και Συρία.

Οι Γάλλοι πιλότοι χτύπησαν πολλούς στόχους του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια του Ιράκ, ανακοίνωσε η γαλλίδα υπουργός Άμυνας σε ανακοίνωσή της σήμερα.

Η αεροπορική επιδρομή έρχεται λίγες μέρες μετά τον θάνατο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους σε μια ολονύχτια επιδρομή στη περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας, όπου κάποιοι τρομοκράτες εγκλωβίστηκαν αφού έχασαν μέρος της περιοχής που ήλεγχαν.


Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Dassault Rafale, σε συμμαχία με άλλα μέλη του αντιτρομοκρατικού συνασπισμού.

«Ο στόχος ήταν να καταστραφούν αρκετά τούνελ που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος ως βάση για τις δραστηριότητές του και να πληγούν οι υλικοτεχνικές και στρατιωτικές υποδομές τους», ανέφερε η υπουργός, ενώ ξεκαθάρισε ότι κανένας άμαχος δεν βρισκόταν κοντά στην περιοχή της επίθεσης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)