La Casa de Kyriakos...

0
Πώς εμπνεύστηκε το κυβερνητικό του πρόγραμμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. από την τηλεοπτική σειρά La Casa de Papel.
Πέντε μέρες πριν από τις διπλές εκλογές του...


περασμένου Μαΐου (Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές), ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια συνέντευξη στη Σταματίνα Τσιμτσιλή για την εκπομπή «Happy Day στον Alpha».

«Πώς αποφορτίζεστε αυτές τις μέρες του άγχους;», ρωτά η παρουσιάστρια.

«Aνακάλυψα ότι μπορώ να δω Netflix και στο κινητό μου. Οπότε χτες, επιστρέφοντας από την Πάτρα, είδα ενάμισι επεισόδιο από το Casa de Papel. Και πέρασε πολύ γρήγορα ο χρόνος».

Η παρουσιάστρια ξεσπάει σε γέλια: «Μπράβο. Νιώθετε δηλαδή λίγο και σαν κανονικός άνθρωπος».

Ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί: «Ναι. Ήταν μια πολύ καλή αποφόρτιση αυτή». Και η παρουσιάστρια επαναλαμβάνει: «Σωστό. Γιατί έτσι νιώθετε σαν ένας κανονικός άνθρωπος που είναι στο σπίτι του και βλέπει το Netflix για να κοιμηθεί».

Το απόσπασμα αυτό της συνέντευξης, που είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της Ν.Δ., έχει προκαλέσει πλήθος ειρωνικών σχολίων, τα οποία κυρίως αναφέρονταν στην όψιμη ανακάλυψη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μπορεί να συνδέεται στο Διαδίκτυο με το κινητό του και να βλέπει τις αγαπημένες του τηλεοπτικές σειρές. Ασφαλώς δεν τιμά ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη αυτή η δήλωση. Αλλά εδώ δεν μας απασχολεί η αντιληπτική ικανότητά του. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι ότι παρέμεινε ασχολίαστος ο πυρήνας της δήλωσής του, ότι δηλαδή τις παραμονές των εκλογών παρακολουθούσε με πάθος τη γνωστή ισπανική τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται από το συνδρομητικό διαδικτυακό κανάλι Netflix.



Και όμως, αυτή ήταν η πραγματική «αποκάλυψη». Γιατί το περιεχόμενο της σειράς αυτής μας παρέχει το κλειδί για όσα επακολούθησαν. Οπως θα διαπιστώσουμε στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης δεν «αποφορτιζόταν» με τη σειρά αυτή. Συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Δημήτρη Ψαρά, πατήστε ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)