Ασφαλιστική λύση για δημοσιογράφους...

0
...του Έθνους, της Ελευθεροτυπίας και του Mega που άσκησαν το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας...

Την παρέμβαση του Διοικητή του ΕΦΚΑ Χρ. Χάλαρη, ζητά η ΕΣΗΕΑ για τη συνέχιση της ασφάλισης των δημοσιογράφων που...

εργάζονταν στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ»,»ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και τον Τ/Σ «MEGA» και άσκησαν το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας. Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απεστάλη είναι το εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας απευθύνεται σ’ εσάς και ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την συνέχιση της ασφάλισης των συναδέλφων μας, οι οποίοι άσκησαν το δικαίωμά τους επίσχεσης της εργασίας τους, λόγω της αφερεγγυότητας των εργοδοτών τους ως προς την καταβολή της μισθοδοσίας τους. Δυστυχώς, όμως, άνευ δικής τους ευθύνης, παραμένουν ασφαλιστικά στο κενό λόγω των χρονικών περιορισμών εκ μέρους του Ε.Φ.Κ.Α. στην αναγνώριση του χρόνου επίσχεσης ως ασφαλιστέου χρόνου.

Ενδεικτικά και μόνο σας αναφέρουμε τις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» που διέκοψαν την κυκλοφορία τους και τον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» που βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Η κατάσταση αυτή είναι κατάφωρα άδικη ως προς τους ομήρους της εργοδοτικής παραβατικότητας συναδέλφους μας αλλά επίσης πλήττει και τα έσοδα του Ε.Φ.Κ.Α.
Σας ζητάμε λοιπόν να μεριμνήσετε προσωπικά για την άρση του αδιεξόδου που δημιουργήθηκε με θύματα απλήρωτους εργαζομένους στον κλάδο των ΜΜΕ»...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)