«Ιαβέρης» ο Δημήτρης Ψαρράς...

Το χρονικό της απολογίας...

Πολλά και διάφορα είπε κατά την απολογία του στο Δικαστήριο ο Νίκος Μιχαλολιάκος προκαλώντας κατά διαστήματα την οργή του ακροατηρίου.

«Είμαστε εθνικιστές και όχι ναζιστές» υποστήριξε συμπληρώνοντας ότι εκφράζει εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων «αφού μπήκαμε τόσες φορές στη Βουλή με την ψήφο του λαού». 

«Είμαστε γνωστοί στην Ελλάδα εδώ και...

20-25 χρόνια. Αντιμετωπίσαμε συρραφή υποθέσεων με το μόρφωμα του Φρανκενστάιν, την ώρα που ήμασταν αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ και την κρατική ΕΡΤ. Ήρθαν σπίτι μου να με συλλάβουν πάνοπλοι παρέα με τηλεοπτικά κανάλια λες και ήμουν ο Μπιν Λάντεν», υποστήριξε ο Μιχαλολιάκος και συνέχισε:

«Οταν δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης, δεν κατηγορήθηκε ο Καραμανλής. Ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου κατηγορήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο επικεφαλής της εταιρείας δολοφόνος ανήκε στο ΠΑΣΟΚ. Στην Ιταλία, συνεργάτης του Σαλβίνι πυροβόλησε λαθρομετανάστη. Δεν είδα να δικάζεται ο Σαλβίνι. Είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που δικάζεται».

Αναφέρθηκε υποτιμητικά στους πρώην συνεργάτες του καθώς ανέφερε ότι «με κατηγορούν για εγκληματική οργάνωση. Να κάνω εγώ εγκληματική οργάνωση με κλεφτοκοταδες;»...

Ο Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε «Ιαβέρη» τον Δημήτρη Ψαρρά της Εφσυν, ενώ ανέφερε ότι μια μέρα πριν τη δολοφονία Φύσσα, ο Βορίδης χαρακτήριζε την ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση.

Πρόεδρος: Γιατί εκτιμάτε οτι εγκληματικές πράξεις αποδόθηκαν στη ΧΑ;

Μιχ.:  Γιατί ήμασταν ενα κόμμα που ανεβαινε. Το καταστατικό μας είναι αυτο που καταθέσαμε στον Αρειο Παγο. το άλλο που κάποιοι εμφάνισαν δεν το αναγνωρίζω.

Πρ. Μα πώς βγήκε αργότερα στην Ελευθεροτυπια άλλο καταστατικό και δεν απαντήσατε

Μ. «Ήταν ανόητο κείμενο. Για να διαψεύδουμε τέτοια κείμενα θα επρεπε να εχουμε επιτελειο. Μεχρι το 2012 δεν ειχαμε ουτε εναν υπαλληλο

Πρ. Ποτε μαθατε για τη δολοφονία Φύσσα

Μιχ. Ττην επόμενη μερα απο τη γυναικα μου. Τα τηλεφωνα του γραφειου ηταν στο ονομα μου και είχαν μιλήσει απο εκει εμπλεκόμενα άτομα

Πρ.Ο Λαγος σας τηλεφωνει τη νυχτα, 1 παρα και έχει ενημερωθεέ για το τι εχει συμβει

Μ.Εκεινος εκρινε σκόπιμο να μη μου πει τιποτε. Μετα πηγαμε στη Βουλη και κοιτουσαμε πως θα διαχειρισθουμε το θεμα. Μιλησα με συνεργατη του Σαμαρα, οχι τον Μπαλτακο, δεν μπορω να πω το ονομα και μου ειπε οτι θα μας προφυλακισουν.

Εγώ δεν έδωσα εντολή για κάποια δολοφονία. Ο Ρουπακιάς σκότωσε τον Φύσσα, εγώ τι ευθύνη έχω. Είχε ευθύνη η ΝΔ στην υπόθεση Τεμπονέρα; Αυτά είναι σταλινική νοοτροπία.

Πρ. Δεν εχει σχέση το κομμα σας με τη δολοφονια;

Μιχ Οχι. Ένας ανθρωπος δολοφονησε εναν άλλο. Είπαμε όμως ότι αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη.