«Ως το τέλος του χειμώνα...

0
...θα είναι έτοιμο το προαναχωρησιακό κέντρο στη Σάμο»...

Έως το τέλος του χειμώνα θα είναι έτοιμο το πρώτο προαναχωρησιακό κέντρο, και θα είναι στη Σάμο, όπως είπε σήμερα μιλώντας στον Αντ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τις...

αντιδράσεις στο νησί αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό, που ανακοινώθηκε χθες.

Το προαναχωρησιακό κέντρο στη Σάμο θα είναι το πρώτο που θα τεθεί σε λειτουργία, έως το τέλος του χειμώνα ή την αρχή της άνοιξης, είπε ο κ. Πέτσας, οι υπόλοιπες δομές θα είναι έτοιμες μέχρι να μπει το καλοκαίρι. Εκμεταλλευόμαστε τους μήνες του χειμώνα που είναι μειωμένες οι ροές, πρόσθεσε.

Σχετικά με τις αντιδράσεις στη Σάμο και την προαναγγελία του δημάρχου Ανατολικής Σάμου πως θα παραιτηθεί εάν κατασκευαστεί το προαναχωρησιακό κέντρο, ο κ. Πέτσας είπε πως το ΚΥΤ στο νησί έχει χωρητικότητα 648 ανθρώπων αλλά στις 10 του μήνα φιλοξενούσε 6810 και σήμερα στο νησί βρίσκονται πάνω από 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

«Είναι τραγική η κατάσταση στο Βαθύ, υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στη Σάμο και καταλαβαίνω πόσο τραγική είναι» σχολίασε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: «Αυτό που λέμε είναι πως θα κλείσει αυτό που υπάρχει σήμερα και θα γίνει κλειστή δομή χωρητικότητας 5000 και δυνητικά επιπλέον 2000 για να τελειώσει αυτό το χάος».

Απαντώντας στον δήμαρχο Γιώργο Σκάντζο, ο οποίος νωρίτερα είπε στην ίδια εκπομπή πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τα σχέδια αυτά, ο κ. Πέτσας είπε πως για την επιλογή ήταν ενήμεροι όλοι οι τοπικοί παράγοντες, περιφερειάρχης, δήμαρχοι και βουλευτές. «Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν υπάρχει συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, μπορώ να ακούσω τις επιφυλάξεις για τα επόμενα βήματα, είμαι εδώ να τα συζητήσουμε» κατέληξε...

newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)