Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

«Γαλάζιοι» προβληματισμοί για... «Πρόεδρο μειοψηφίας»...

Δεδομένο πρώτο: στην συνταγματική αναθεώρηση, είθισται να μην υπάρχουν «κομματικές γραμμές». Πρόκειται για μια κουλτούρα κατακτημένη στον κοινοβουλευτισμό μας, που έχει τιμήσει και ο ίδιος ο...πρωθυπουργός, κάνοντας «επανάσταση» για το άρθρο 24 το 2008, όταν «έσπασε» την γραμμή Καραμανλή.

Δεδομένο δεύτερο: στην ΝΔ υπάρχουν πολλοί που προβληματίζονται για ποιον λόγο το κόμμα τους προτείνει την δυνατότητα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από...
130 βουλευτές, με δεδομένο ότι προφανώς ένας «Πρόεδρος μειοψηφίας» δε θα έχει το κύρος και την αναγνώριση για να εκτελεί καθήκοντα ρυθμιστή του πολιτεύματος.

Δεδομένο τρίτο: η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 158 βουλευτές και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία «ανάγκη» για «Πρόεδρο μειοψηφίας» σε αυτή τη Βουλή.

Συνδυασμός δεδομένων: όπως πληροφορείται ο Neo, στην ψηφοφορία της Δευτέρας επί της συνταγματικής αναθεώρησης οι «γαλάζιοι» μπορεί να μην είναι en block για την υπερψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου, κάτι που, παρά την παράδοση περί μη κομματικής πειθαρχίας, προφανώς και θα προκαλέσει τριγμούς στο Μέγαρο Μαξίμου...
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.