«Δεν διαπραγματευόμαστε με τσαμπουκάδες»...

 ΒΙΝΤΕΟ...

Τάδε έφη πρωθυπουργός Κυριάκος (ΣΚΑΙ) για το Προσφυγικό.
  «Η έξαρση του μεταναστευτικού/προσφυγικού το καλοκαίρι ήταν κάτι απρόοπτο. Θα υπάρξει...
νέα πολιτική από την Ευρώπη, αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσει, αυτή η κυβέρνηση έχει άλλη πολιτική από την προηγούμενη.

Δεν επανεξετάζονταν οι αιτήσεις ασύλου. Σχεδόν όλοι χαρακτηρίζονταν ευάλωτοι. Το σύστημα σφίγγει. Όποιος δικαιούται άσυλο θα το παίρνει γρήγορα», πρόσθεσε...
 Το τυράκι

Υποσχέθηκε, πως, θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα και θα μειωθεί, το επόμενο έτος, ο ΕΝΦΙΑ. Επίσης, ανεφερε,πως,  "έως το τέλος της τετραετίας θα έχουν καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης".
Και πρόσθεσε: θα υπάρχει υπερπλεόναστα το 2019. Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Θα δούμε πού. Δεν θα δώσουμε λίγα σε πολλούς. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο. Στον σχεδιασμό της τετραετίας περιλαμβάνεται και το τέλος του φόρου αλληλεγγύης στους ανάπηρους & 80%  του τέλους επιτηδεύματος. Εντός του 2020, εφόσον η οικονομία τρέξει καλά, και είμαι σίγουρος ότι θα τρέξει, θα εξετάσουμε και τη δυνατότητα αξιοποίηση των αποδόσεων των ομολόγων.

«Εκλογές το 2023»

«Εκλογές το 2023, είμαστε κυβέρνηση τετραετίας», ανέφερε.

Για το νόμο Κατρούγκαλου, είπε:
 Ασκήσαμε κριτική στο ν. Κατρούγκαλου στα σημεία που έκρινε αντισυνταγματικό και το ΣτΕ. Και τα δύο κατέπεσαν, δικαιωθήκαμε και στην πολιτική μας κριτική. Οι αποφάσεις είναι σωστές. Θα προσαρμοστούμε σε αυτές. Θα πάμε σε ένα σύστημα απλό και δίκαιο. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και την ασφαλιστική συνείδηση. 'Ενα απλό σύστημα θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα για τον ΕΦΚΑ, θα δούμε αύξηση των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Για Novartis, είπε: Έχω αποφύγει να εμπλακώ στην υπόθεση της επιτροπής για τη Novartis. Απορώ ποιος δεν θέλει να καταθέσει ο κ. Φρουζής...

Ολόκληρη η συνέντευξη: