Αποπομπή Τραμπ: Ο πληροφοριοδότης πίσω από την έρευνα δίνει γραπτή κατάθεση στου Ρεπουμπλικάνους

Εγγράφως έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις απευθείας στους Ρεπουμπλικάνους στην αρμόδια επιτροπή της βουλής ο αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που κατήγγειλε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ για πίεση στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η εξέλιξη έρχεται μετά από tweet του Ντόναλντ Τραμπ ότι «ο πληροφοριοδότης κάνει τόσο λάθος που πρέπει να αποκαλυφθεί»...

Ο αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που κατήγγειλε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ για πίεση στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ερευνήσει τους Μπάιντεν, έδωσε γραπτές απαντήσεις σε ερωτήσεις απευθείας στους Ρεπουμπλικάνους στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, όπως μετέδωσε το CBS επικαλούμενο τον δικηγόρο Μαρκ Ζάιντ.

Πρόσθεσε ότι το αίτημα έγινε από τον Αντιπρόσωπο Ντέβιν Νούνες, που είναι ο ανώτερος Ρεπουμπλικάνος στην επιτροπή. Ο πληροφοριοδότης θέλει η καταγγελία του να αντιμετωπιστεί με ακομμάτιστο τρόπο, δήλωσε ο δικηγόρος. Προηγουμένως, Ρεπουμπλικάνοι είχαν δηλώσει ότι η διαδικασία αποπομπής ήταν άδικη και τους περιόριζε ως προς τις ερωτήσεις.

Νωρίτερα, ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι ο πληροφοριοδότης «πρέπει να αποκαλυφθεί» γιατί τα «έχει καταλάβει λάθος».


Οι Δημοκρατικοί ξεκίνησαν έρευνα με ερώτημα την αποπομπή του Τραμπ στα τέλη Σεπτεμβρίου μετά την καταγγελία του πληροφοριοδότη που αποκάλυψε ότι ο αμερικανός πρόεδρος φέρεται να πίεσε τον ουκρανό ομόλογό του να ερευνήσει τις ενέργειες του γιου του υποψήφιου για το χρίσμα Τζο Μπάιντεν στην ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Burisma.

Ο Τραμπ είχε δώσει στη δημοσιότητα αντίγραφο της συνομιλίας του με τον Ζελένσκι για να αποδείξει ότι δεν είχε κάνει κάτι μεμπτό και πρόσθεσε ότι η έρευνα αποπομπής ήταν «hoax».