Όταν άδειαζε τους «συναγωνιστές» ο Φίρερ...

Ακόμα πιο θλιβερή από την εμφάνιση του Μιχαλολιάκου κατά τη διάρκεια της απολογίας του ήταν η...
δήλωσή του, αμέσως μετά, στον αύλειο χώρο του Εφετείου. Αλαφιασμένος και συνοδευόμενος από τους λιγοστούς πιστούς που του έχουν απομείνει, ο Φίρερ της Χρυσής Αυγής βγήκε έξω για να πει στην κάμερα κάποιου κινητού ότι «υπερασπίστηκε τη Χρυσή Αυγή και τους αγωνιστές της». Μόνο που τόση ώρα μέσα στο Κακουργιοδικείο, προσπαθώντας να γλιτώσει ο ίδιος από τις ποινικές του ευθύνες...
, «κάρφωνε» με μοναδική ευκολία τον έναν «συναγωνιστή» του μετά τον άλλο. Εκτός βέβαια αν εννοούσε ότι «η Χρυσή Αυγή και οι αγωνιστές της» είναι ο εξής ένας: δηλαδή ο εαυτός του, όπως προκύπτει και από το Führerprinzip, τη χιτλερική «Αρχή του Αρχηγού» που διέπει τη ναζιστική οργάνωση.

Ο Αρχηγός λοιπόν έκανε τώρα πάλι με κυνικό τρόπο και μάλιστα κατά συρροήν αυτό που κάνει πάντα. Τι κάνει; «Αδειάζει» τα στελέχη του όταν αυτά συλλαμβάνονται με τη γίδα στην πλάτη να έχουν εκτελέσει τις εντολές του, προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος. Μόνο που τώρα η τακτική αυτή θα του γυρίσει μπούμερανγκ, αφού το δικαστήριο ξέρει ότι αυτοί τους οποίους «κάρφωσε» είναι δεμένοι μαζί του. Πάμε να δούμε ποιοι είναι.

Γεώργιος Πατέλης

Ο Μιχαλολιάκος «έδωσε» τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Πατέλη, και τα μέλη του τοπικού τάγματος εφόδου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διαλύοντας ολοκληρωτικά τον μοναδικό υπερασπιστικό ισχυρισμό τους. Οτι δηλαδή τηλεφωνούσαν αλλεπάλληλα ο ένας στον άλλον και ότι θα συγκεντρώνονταν στα τοπικά γραφεία (απ’ όπου και επιτέθηκαν στον Φύσσα και την παρέα του), δήθεν για να μοιράσουν φυλλάδια για την επικείμενη ομιλία του Μιχαλολιάκου στη Νίκαια

Ο Αρχηγός χαρακτήρισε «παράξενο» το να μοιράζουν φυλλάδια μεταμεσονύχτια, ενώ κατέθεσε και ότι δεν ήταν σίγουρος αν θα πήγαινε ο ίδιος να μιλήσει στη Νίκαια. Μάλιστα φρόντισε να υποδείξει ως ενόχους για τη δολοφονία τους Πατέλη και Καζαντζόγλου, δηλώνοντας ότι τους απέλυσε από τα κεντρικά γραφεία της Μεσογείων λόγω της εμπλοκής τους στη δολοφονία. Αλλά ήταν τέτοιος ο πανικός του τότε, που έβαλε ημερομηνία απόλυσης 16.9.2013 -μία μέρα πριν από τη δολοφονία!- κοινοποιώντας τη στις 20.9.2013. Κι αφού δεν του βγήκε ο ψευδής ισχυρισμός, μέσω των μαρτύρων υπεράσπισής του, ότι διέγραψε τα στελέχη της Νίκαιας, τα έριξε τελικά στα σκυλιά, λέγοντας ότι δήθεν έκλεισε τα γραφεία τους για πειθαρχικούς λόγους. Και παρότι τον διαψεύδουν και γι’ αυτό όσα είχε ο ίδιος δηλώσει τότε, όταν κάλυπτε τη Νίκαια, ήρθε τώρα να πει ότι τότε έλεγε ψέματα για να μη δείξει, λέει, εικόνα διάλυσης της Χρυσής Αυγής.

Ο Πατέλης λοιπόν είναι ο άνθρωπος που, έχοντας πάρει τη σχετική εντολή του Λαγού, έστειλε το περιβόητο γραπτό μήνυμα στα μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, καλώντας τα επιτακτικά να συγκεντρωθούν στα τοπικά γραφεία προκειμένου να επιτεθούν στον Παύλο Φύσσα και στην παρέα του. Ο Πατέλης είναι αυτός που έχει ομολογήσει ότι το τάγμα της Νίκαιας «σφάζει ό,τι κινείται» μόνο αν πάρει το ΟΚ από τον Λαγό. Και έχει εξηγήσει (Τ.Ο. Σαλαμίνας, 21.1.2013) ότι οι περιφερειάρχες, όπως ο Λαγός, αναφέρονται στον Αρχηγό, καθώς και ότι τα μέλη της οργάνωσης πρέπει να υπακούν στις εντολές των ανωτέρων τους ακόμα και αν τους φαίνονται «παράλογες». Εχει ακόμα διευκρινίσει ότι «πειθαρχία είναι να σέβεσαι τις εντολές του Αρχηγού που είναι κάθετες και κατανοητές» και όποιος δεν το κάνει θεωρείται «προδότης», ενώ έχει περιγράψει (Τ.Ο. Περάματος, 3.12.2012) ότι «αν δεν σέβεσαι τον πυρηνάρχη σου (σ.σ. δηλαδή τον ίδιο), στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν σέβεσαι και τον Αρχηγό σου. Και αυτό γιατί το να είναι ένας συναγωνιστής στη θέση να διοικεί τα γραφεία, εμπνέει την εμπιστοσύνη του Αρχηγού και δεν έχει μπει κατά λάθος. Στη Χρυσή Αυγή δεν γίνεται τίποτα κατά λάθος!».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γιάννη ΜπασκάκηΕΔΩ...