Το «δώρο» του Μητσοτάκη στον Φρουζή...

0
Για το θέμα της αλλαγής του ποινικού κώδικα από την κυβέρνηση που προβλέπει ξεπάγωμα των περιουσιακών στοιχείων για υπόδικους, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας δήλωση του...
Κωνσταντίνου Φρουζή που «παραδέχθηκε ότι θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία» με βάση τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «ήρθε τελικά αντιμέτωπος με το "δώρο" του για τους υπόδικους...
που ελέγχονται για ξέπλυμα πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόταν», προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis, κ. Φρουζής «παραδέχθηκε ότι θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία με βάση τη διάταξη που ψήφισε προχθές ο κ. Μητσοτάκης».

Παράλληλα γίνεται λόγος και για το δημοσίευμα των Financial Times που άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, ότι αντιτίθεται στις διεθνείς πρακτικές για την καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος, με τις οποίες η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί.

«Είχε δίκιο τελικά η κυβέρνηση ότι και εμείς και οι Financial Times κάναμε λάθος. Η διάταξη όντως δεν αφορούσε μόνο "υπόδικους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές", αφορούσε τελικά και τον βασικό κατηγορούμενο της Novartis κ. Φρουζή!», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι και σχολιάζουν τη σχέση του Φρουζή με τη Ν.Δ. ως εξής:

«Τόση προσπάθεια έκανε ο άνθρωπος τις τελευταίες μέρες να κατασκευάσει το αφήγημα της σκευωρίας, να μην τον ανταμείψουν κάπως;»

Καταλήγοντας, οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πως «αναμένουμε στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης να δώσει και αλλά ονόματα και διευθύνσεις των ευνοούμενων του»...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)